DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 23. szerda
Egyéb

Megbízható ollós emelő a magasban végzendő munkák ellátásához

Nagyobb társasházak építése, felújítása és burkolása során, vagy többek között a magasabb gyár- és raktárépületek környezetében bizonyulhat roppant hasznos munkaeszköznek az ollós emelő. Egy ilyen géppel a többméteres magasságok elérése is kényelmesen megoldható.

A cikkben tehát az ollós emelő használatának az előnyeit mutatjuk meg, külön kiemelve a gyakorlat közben megmutatkozó hasznosságot.

Hogyan tudjuk kihasználni az ollós emelő által kínált előnyöket?

Az ollós emelő gyakorlatilag egy modern, mozgékony és roppant hatékony munkaállványként hasznosul. Bírja a nagyobb terhelést is, ennek köszönhetően akár egyszerre több személy is dolgozhat rajta állva.

Nagy előnye, hogy önjáró mozgásra is képes, tehát vontató nem szükséges hozzá. Mindössze egy gyakorlott és hozzáértő kezelő szükséges, és az ollós emelővel máris gyerekjáték lesz a magasban történő munkavégzés.

 https- www.terra-world.com hu - 2020 július - Cikk2_1



Ráadásul az előre és hátra haladás, valamint a függőleges le- és felemelés nem vesz igénybe sok időt, ezért az ollós emelő használata a hatékonyság szempontjából is előnyös.

Az ollós emelő rendelkezésre állása így hasznosul a gyakorlatban

Akár építkezés, felújítás, házfestés vagy gyáron belül egy magasabban található gép vagy alkatrész elérése a cél, az ollós emelővel a feladat gyorsan, kényelmesen és biztonságosan kivitelezhető. Pontosan ebben rejlik a szerkezet gyakorlati hasznossága.

Fontos, hogy munka közben a felhasználó biztonságban teheti a dolgát. Erről az ollós emelőre erősített magasabb korlátok, illetve a lábak alatt lévő csúszásmentes felület gondoskodik. Így a feladat ellátása közben nem kell aggódni, csakis a munkára lehet koncentrálni.

Szintén fontos még a könnyű kezelhetőség, amivel a használó minimális időbeli ráfordítás mellett tudja ellátni a feladatát.

JCB S2632E, a modern és megbízható ollós emelő mintapéldája

A Terra Csoportnál is megtalálható JCB márka egyik terméke, az S2632E ollós emelő 250 kilogrammos teherbírással rendelkezik, vagyis egyszerre többen is állhatnak rajta. Maximálisan 8,1 méteres emelési magasság áll rendelkezésre használat közben, amivel akár a nehezebben megközelíthető munkaállomások elérése is kivitelezhetővé válik.

A gépkezelő dolgát hivatott megkönnyíteni, hogy tetszés szerint akár bal vagy jobb oldalon is el tudja helyezni az ergonomikus irányítópanelt. Vagyis a panel ott kaphat helyet, ahol jobban kézre áll. Mindezek mellett a platform szélesítése is könnyedén megvalósítható, ugyanis ez egy automobil stílusú lábpedál használatával oldható meg, borzasztó egyszerűen és kényelmesen.

A JCB S2632E időszakos karbantartása legfeljebb minimális időbeli ráfordítást igényel csak, mert az alkatrészek könnyen elérhető helyen vannak. Ezáltal a gépet nem kell sokáig kivenni a munkából, gyakorlatilag folyamatos jelleggel rendelkezésre állhat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: