DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Egyéb

Féktelen száguldást forgatnak újra Leclerc-rel Monacóban

Bár nem lesz Monacói Nagydíj, a futam napjának reggelén Charles Leclerc mégis száguldozni fog a hercegség lezárt utcáin – francia lapértesülések szerint ugyanis egy 1976-ban nagy port kavart filmet forgatnak újra az ő szereplésével.

Ha nem fejlődött volna ki az újtípusú koronavírus, az előttünk álló hétvégén a Monacói Nagydíjat rendeznék az F1-ben. A már 90 éves hagyományokkal bíró esemény idén elmarad, ám a városállamban mégis gondoskodnak róla, hogy különleges maradjon a vasárnap, és az utcákon száguldjon a hazai sztár, Charles Leclerc, még ha nem is egy Formula-1-es Ferrarival. Monaco egyes utcáit ugyanis lezárják vasárnap reggel 6:45 és 9:00 között, francia értesülések alapján pedig immár a nagyobb nemzetközi lapok is biztosra veszik, hogy egy filmforgatás miatt, aminek a pilóta lesz a fő, de valószínűleg alig látható szereplője.

leclerc_3



A hírek szerint ugyanis az 1976-os, C'etait un Rendezvous nevet viselő rövidfilm remake-jét készíti el az eredeti felvétel rendezője, Claude Lelouch. A vágások nélküli, nyolc és fél perces filmet annak idején Párizs utcáin vették fel, cselekménye pedig pofonegyszerű: egy autó száguld keresztül a forgalmon, amit a jármű elejére rögzített kamerából láthatunk. A sofőr – ahogy a cím is elárulja – egy randevúra siet, megérkeztével és a hölgy feltűnésével pedig véget is ért a film.

A párizsi hatóságok körében annak idején nem aratott osztatlan sikert az alkotás, hiszen Lelouch előzetesen kérte az utak lezárását, amit nem kapott meg, a rendező azonban ennek ellenére is felvette a filmet egy vasárnap reggelen az élő forgalomban, olykor a 230 km/órás sebességet is elérve Mercedes 450 SEL modelljével (a száguldás alatt azonban egy Ferrari 275 GTB hangját halljuk). A filmet rengeteg rejtély övezte, mivel maga az autó nem látszik benne, és a sofőr kiléte sem bizonyos: noha Lelouch azt állította, hogy ő maga vezetett, de léteznek sejtések arra is, hogy akkor is egy aktív Formula-1-es pilótát, Jacques Laffite-ot ültette a volán mögé. A filmet sokáig nem is adták ki hivatalosan, csak 2003-ban jelent meg DVD-n.

Az biztos, hogy a mostani forgatás jóval kontrolláltabb körülmények között fog zajlani Leclerc részvételével és ténylegesen lezárt utakkal. Azon kívül viszont, hogy a film címe ezúttal Le Grand Rendez-vous lesz, további részletek egyelőre nem kerültek napvilágra a felvétel körülményeit és a használatban lévő autót illetően.

 

És íme az eredeti, 1976-os film:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: