DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Russell majdnem bepisilt örömében

A Williamsnél eltöltött szenvedős újoncéve során annyira elszokott a győzelmektől, hogy a minapi virtuális sikerének is ennyire tudott örülni. A brit kötelességének érzi a szurkolók szórakoztatását.

George Russell elsőségével ért véget a Virtuális Spanyol Nagydíj vasárnap este: eleinte úgy tűnt, a brit elveszíti a győzelmet egy büntetésnek köszönhetően, de a vele nagyot csatázó és őt üldöző Charles Leclerc-t is megrótták, így végül a williamses örülhetett. Mégpedig saját bevallása szerint nem is kicsit, a tavalyi igazi F1-es szezonban pontot sem szerző pilóta ugyanis majdnem bepisilt örömében:

russell-virtualis-gyozelem-1



„Mámoros hangulatban vagyok. Nem vagyok hozzászokva a győzelmekhez, nagyon-nagyon régóta nem volt részem benne, rettenetesen hiányzott” – idézi Russell szavait a PlanetF1.com. „Amikor megelőztem Charles-t és tudtam, hogy három másodperces büntetésem van, ideges voltam, de aztán amikor a végén jött a rádióüzenet, hogy Charles-nak szintén, majdnem bepisiltem. Nem találom a szavakat.”

A versenyző szerint azért a teljes képhez hozzátartozik, hogy Leclerc-nek vélhetően gondjai voltak az internetkapcsolatával a verseny közepén, de ettől függetlenül örül a győzelmének. Amúgy pedig nem is elsődlegesen a verseny miatt élvezi ezeket a szimulátoros és streamelt eseményeket, hanem a szórakozás miatt – minderről a Sky Sportsnak adott interjúban beszélt:

„Szerintem jó móka. Valamelyest jobban összehozta azokat a versenyzőket, akik részt vesznek ebben. Korábban sosem streameltem, de valójában nagyon élvezem. Ez egy egyszerű módja annak, hogy megmutassuk az igazi személyiségünket. A mi részünkről valamelyest a feladatunk is, hogy show-t csináljunk azoknak a hihetetlenül hűséges F1-es rajongóknak, akiknek most nincs mit nézniük. Nagyszerű, hogy a számítógépünk mögött ülve megadhatjuk nekik ezt a lehetőséget.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: