DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
Egyéb

Hamilton: Mindig negatív figyelem irányul rám

A hatszoros F1-es világbajnok úgy érzi, ez a státuszának velejárója, de így is felelősségének érzi, hogy számos ügyben felszólaljon és megpróbáljon változásokat elindítani a sportban és azon kívül is.

Az utóbbi években Lewis Hamilton számos közéleti témában nyíltan felszólalt, kezdve a vegánizmussal az állatvédelmen át az éghajlatváltozásig, legutóbb pedig a világot figyelmeztette, hogy tanuljunk a koronavírus-járvány miatt kialakult jelenlegi helyzetből. A brit pilóta rendre rengeteg kritikát is kap nézetei miatt, míg sokak szerint a hatszoros világbajnok képmutatóként viselkedik ezekben az ügyekben. Hamilton ugyanakkor tudja, hogy Formula-1-es pilótaként ezek a vélemények elkerülhetetlenek, de így is kötelességének érzi, hogy felemelje a hangját bizonyos témákban – minderről az olasz Style hasábjain nyilatkozott:

hamilton-insta-poszt-2



„A klímaváltozás egy komoly fenyegetés: mindannyiunk felelőssége, hogy megvédjük a jövőnket és a következő generációk jövőjét. Annak fényében, hogy melyik iparágban tevékenykedem, mindig negatív figyelemben fogok részesülni, de nem kell tökéletesnek lennünk ahhoz, hogy mi is a megoldás részesei legyünk. Mivel meghatározó hang vagyok a saját területemen, a felelősségem, hogy változásokat eszközöljek a Formula-1-ben, ahogy a többi tevékenységemben is. Ezt tettem a Tommy Hilfiger és a Police esetén, nemrég fektettem be a Neat Burger vegán gyorsételbe, a Mercedesszel és a Daimlerrel pedig egy sor autós projekten dolgozom.”

Hamilton a közösségi média szerepéről is szót ejtett: „Mindig hittem abban, hogy őszintének kell lenned magaddal és a többiekkel szemben, és ennek az is része, hogy a közösségi oldalakon nyílt vagyok. Az én pozíciómban igen, ezzel kiteszem magam a vizsgálgatásoknak, de tudom, hogy a rajongóim folyamatosan támogatnak és megvédenek. Úgy vélem, a hagyományos elképzelés arról, hogy mi számít férfiasnak, éppen változóban van, és az emberek kezdik megérteni, hogy nem kell legyőzhetetlennek lenned. Abban is van erő, ha megmutatod a sebezhetőségedet. Az, hogy a pályán kívül is kreatívan fejezhetem ki magam, segít megőrizni a koncentrációmat és frissen tart minden versenyhétvége előtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: