DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Egyéb

A Skoda bemutatta az új Octavia RS első rajzait

Tovább fokozva a Skoda Octavia RS iV iránti előzetes várakozásokat, a cseh autógyártó három hivatalos dizájnrajzot adott ki az Octavia negyedik generációja sportos csúcsmodelljének külsejéről.

Az újdonság március 3-án, a Genfi Autószalonon tartja világpremierjét. Fekete RS-specifikus részletek hangsúlyozzák elegáns arányok mentén a Skoda – méreteiben elődjéhez képest némileg nagyobb – „bestseller-modellsorozatának” dinamikus formai nyelvezetét. Az Octavia RS iV a Skoda első RS-modelljeként készül hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerrel, egyedülálló módon kombinálva ezzel családbarát praktikumát és magasfokú sportosságát hosszú távú fenntarthatósággal és fokozott gazdaságossággal.

01_front_bat-jpg-1920x828



Húsz évvel az első Octavia RS után a Skoda Octavia RS iV nyit új fejezetet e mély benyomást keltő sikertörténetben. Az Octavia RS igen keresett a modellsorozaton belül, s a márka egyes meghatározó európai piacain, mint Németországban, az Egyesült Királyságban és Svájcban, összességében minden ötödik kiszállított Octavia az RS-modellek közé tartozott. Az ügyfelek elsősorban a nagyvonalú térkínálat, a praktikus megoldások és a sportos karakter együttesét értékelik nagyra. Az új Octavia RS iV 180 kW (245 LE) rendszerteljesítményű, hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszere mérsékelt üzemanyag-fogyasztásával és szén-dioxid-kibocsátásával különösen is hosszú távon fenntartható üzemű.

02_rear_bat-jpg-1920x828

A Octavia RS iV kupékat idéző Limousine és dinamikus Combi változataa fekete Skoda-hűtőráccsal, illetve a nagyméretű légbeömlő-nyílásokkal és markáns fekete részletekkel kialakított, sportos első lökhárítóvaltűnik fel a dizájnrajzokon. Nagyátmérőjű könnyűfém keréktárcsák, első és hátsó diffúzorelem, valamint a Limousine csomagtérajtaján, illetve a Combi tetőperemén húzódó légterelő fokozzák tovább az Octavia RS iV dinamikus megjelenését.

red_small-1920x1169

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: