DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

Győzni akar a M1RA az E-sport bajnokságban

Bejelentették a 2019-es FIA WTCR e-sportbajnokság indulását, amelyen a M1RA mind a négy szimulátor-versenyzője indul. A cél, hogy eljussanak a december 14-i malajziai döntőbe, amely a WTCR ottani szezonzárójával esik egybe.

Ahogy azt már korábban nyilvánosságra hozták, négy versenyzővel megalakult a M1RA e-sportcsapata, amely teljes szezont vállal az eSports WTCR-ben. Csapatuk színeiben Báldi Gergő, Zsupanek Bence, Nagy Dávid és Csuti Zoltán áll rajthoz az augusztus 18-án a Hungaroringen induló szezonban.

Hét helyszínen rendezik meg a RaceRoom platformján induló online bajnokságot, amelyekre egyenként előselejtezőn kell kvalifikálni magukat a versenyzőknek. A végén a nyolc legjobb utazhat a december 14-i élőversenyzős döntőbe Kuala Lumpurba. Ugyanezen a hétvégén rendezik meg a WTCR szezonzáróját szintén Malajziában, Sepangban. Komoly tétért indul az e-sportos versengés, az összdíjazás 25 ezer euró.

„Úgy vágunk neki a bajnokságnak, hogy a győzelem a cél, én akkor lennék elégedett, ha négyünk közül nyerne valaki a végén. Tavaly és tavalyelőtt már versenyeztem ebben a mezőnyben, és úgy érzem, a megfelelő felkészüléssel odaérhetünk az elejére, de ehhez bele kell tenni a kemény munkát a gyakorlásba. Az biztos, hogy itt mindenki belead majd mindent, hogy ott lehessen a malajziai döntőben” – fogalmazott Báldi Gergő, aki 2017-ben második, 2018-ban negyedik lett a bajnokságban.



A M1RA szimulátor-versenyzői – akárcsak a csapat az Európa-kupában – Hyundai i30 N TCR-rel állnak rajthoz, ezek közül is a Michelisz Norbert nevével és 5-ös rajtszámával ellátott autóval, hiszen az E-sportolók a WTCR-ben idén induló kocsik közül választhatják ki a sajátjukat.

„Miután a RaceRoom kiadta az idei autócsomagot, egyből teszteltük a márkákat, és úgy érzem, versenyképesek leszünk a Hyundaijal, de papíron nem lesz nagy jelentősége az autók közötti különbségeknek, mert azt hallottuk, hogy olyan közel hozzák egymáshoz őket teljesítményben, hogy a legerősebb és a leggyengébb autó között is maximum másfél tized lehet a különbség egy körön” – árulta el Báldi Gergő.

Az Esports WTCR 2019-es versenynaptára:

Augusztus 18. – Hungaroring

Augusztus 25. – Slovakia Ring

Szeptember 8. – Zandvoort

Szeptember 22. – Nürburgring Nordschleife

Szeptember 29. – Suzuka

Október 6. – Makaó

Október 20. – Sepang

December 14. – Élő döntő (Kuala Lumpur)

 

A versenyeket élő kommentárral közvetítik majd az FIA WTCR Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján, valamint a RaceRoom Twitch-csatornáján is. A közvetítéseket megosztják a M1RA Esports Facebook-csoportjában, ahol lehet szurkolni a fiúknak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: