DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
Egyéb

Önvezető repülő autó és Golden Sahara II.

A Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatta be a Goodyear az AERO koncepció „kettő az egyben” abroncsot, melyet a jövő önvezető repülő autóihoz terveztek.

A koncepció a közúti közlekedés során abroncsként, repülés közben pedig „propellerként” szolgál. Az egyedi, levegő nélküli abroncs kellően rugalmas ahhoz, hogy csillapítsa a közúti közlekedés során fellépő ütéseket, és eléggé szilárd is, hogy elérje a felhajtóerő létrehozásához szükséges magas fordulatszámot.

golden-sahara-ii-goodyear-geneva-2019-hoyle



Az abroncsgyártó egy restaurált modellel is előrukkolt: a Klairmont Kollections múzeummal közösen mutatták be a nagyközönségnek Golden Sahara II-t. Az 1950-es és 60-as évek jegyeit magán viselő, egyedi Golden Sahara II egyike volt az első önvezető koncepcióautóknak, melyet a Goodyear kifejezetten ehhez a modellhez kifejlesztett ragyogó, átlátszó abroncsaival szereltek fel. Ezeket a Neothane nevű átlátszó szintetikus gumi felhasználásával fejlesztették ki, belsejükben pedig világítást helyeztek el, ennek köszönhető az abroncsok ragyogása.

golden-sahara-ii-goodyear-geneva-2019-hoyle-10

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: