DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Ismét beidézték az F1 volt tulajdonosát

Újabb bírósági tárgyalás elé néz az F1 egykori teljhatalmú ura, aki évekkel ezelőtt abban akadályozott meg egy vállalatot, hogy az részvényeket vásároljon a Formula-1-ből. A vád vesztegetés.

2019. október elsejei dátummal indítanak tárgyalást Bernie Ecclestone ellen, akit vesztegetés gyanújával idéznek a londoni bíróság elé. Az ügyben a Bayerische Landesbank (BLB) és Ecclestone családi tulajdonú cége, a Bambino Holdings is alperesként szerepel. A felperes Bluewaters Communications Holdings LLC vádja szerint az F1 egykori tulajdonosa vesztegetéssel akadályozta meg a vállalatot abban, hogy az tulajdonrészt vásároljon a sportban. A Bluewaters 2005-ben a BLB-től szándékozott F1-es részvényeket vásárolni, ám ez „Mr. Bernard Ecclestone és (a BLB-s) Dr. Gerhard Gribkowsky korrupt megegyezése miatt félresiklott”.

ecclestone-portre2



Gribkowsky már 2012-ben beismerte, hogy pénzt fogadott el Ecclestone-tól és a Bambinótól. Ecclestone ezt követően azt állította, Gribkowsky valójában egy fenyegetéssel „rázta le” őt, mely szerint kiadja adatait a brit adóhatóságnak. Az ügy tehát már évek óta tart, amit 2014-ben Németországban egyszer már fel is függesztettek, miután Ecclestone 99 millió dollárt fizetett a bajor kormánynak. 

A per folytatásában a Bluewaters kártérítésben bízik, álláspontjukat pedig a Signature Litigation kommunikálta le. „Kliensünk elégedetten fogadta, hogy a bíróság kitűzte a londoni tárgyalás időpontját. Ez lehetőséget teremt arra, hogy kiderítsük, hogyan fizette le Mr. Ecclestone Gerhard Gribkowskyt, és akadályozta meg a Formula-1-es licitet. 2005 májusában, a Bluewaters és a BLB tárgyalása során tudtuk meg, hogy Dr. Gribkowsky Ausztriában beszélgetéseket kezdeményezett könyvelőjével, ugyanis olyan hatalmas összeg beérkezésére számított, amit diszkréten kellett kezelni” – írta az Autosport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: