DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Bíróságra kell mennie Magnussennek

A sportág ügyeletes rosszfiúja, vagy legalábbis annak tartott Kevin Magnussen januárban a pályán kívül fogja megvívni következő harcát, menedzserével való korábbi szakítása miatt.

Kevin Magnussen nem panaszkodhat idei évére: a középmezőnybe tartozó Haas VF-17-essel öt alkalommal is pontot szerzett a 2017-es szezonban, legjobb eredménye egy hetedik pozíció volt, még Azerbajdzsánban. Ennek ellenére úgy emlékezhet vissza az évre, amikor a mezőny főgonoszává vált: szinte alig múlik el verseny anélkül, hogy valaki ne kritizálná, ő azonban ügyet sem vet a többiekre, mondván, a Forma-1 nem népszerűségi verseny.



Most azonban nem a pályán, hanem a tárgyalóteremben kell megvívnia következő harcát a dánnak, ugyanis januárban bíróságra kell mennie a menedzserével, Dorte Riis Madsennel az év korábbi szakaszában történt szakítása miatt. Magnussen állítólag peren kívül is szeretett volna megállapodni a hölggyel, de a BT című lap értesülései szerint januárban három napos meghallgatás vár a versenyzőre. "Igen, megerősíthetem ezt" - idézte a lap a menedzsert.

Madsen állítólag a pilóta éves keresetének 20%-ára volt jogosult 2015 szeptembere és 2021 júniusa között, így jelentős összegektől esne el a következő három és fél év során. "Annyit tudok, hogy három napos tárgyaláson kell részt vennünk januárban" - mondta Magnussen ügyvédje, Kristian Paaschburg. "Azt is megértem, hogy peren kívüli megegyezés is zajlik Dorte Riis Madsen és Kevin Magnussen között, viszont nem tudom, mi fog történni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: