DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

Öt csillagra törik a legnagyobb MINI

A brit prémiumgyártó legnagyobb modellje minden forgalmi szituációban maximális utasbiztonságot garantál, amelyet az új autók vizsgálatát végző legnagyobb európai intézet legmagasabb értékelése is igazol.

A brit prémiummárka történetének eddigi legnagyobb modelljeként az új MINI Countryman a hatalmas utastérével, dinamikus menettulajdonságaival és sokoldalúságával kiváló egységet alkot, miközben a menetbiztonság területén elérhető legkiválóbb minősítés teljesítésével az utasok maximális védelméről is gondoskodik: a kompakt méretű egyéniség az új autók biztonságát vizsgáló Euro NCAP töréstesztjén öt csillagot kapott. A rendkívül szigorú felmérés kiváló eredménye igazolja, hogy a járatlan utak meghódítására tervezett, tágas négykerekű minden forgalmi szituációban kimagasló biztonságot garantál utasainak.

mini-countryman-toresteszt-2017--2



Az új autók biztonságát vizsgáló, teljes mértékben független Euro NCAP mindenre kiterjedő töréstesztjei világszerte balesetbiztonsági mérceként szolgálnak, az intézet egyre átfogóbb, időről időre szigorodó biztonsági szabványait pedig Európa összes országában elismerik. A törésteszteket végző szakemberek számos különböző forgalmi szituációt szimulálva térképezik fel a sorozatgyártásba kerülő új autók deformálódási- és erőhatás-elnyelő jellemzőit, az utascella szilárdságát, a vázszerkezet hatékonyságát és az utasok védelmét. A pontos értékelés megállapításához a Euro NCAP mindezeken felül az egyes modellek biztonsági koncepcióját és gyalogosvédelmi intézkedéseit is számításba veszi.

mini-countryman-toresteszt-2017--3

Az új MINI Countryman biztonságos utascellája frontális karambol, oldalirányú ütközés és oszlopba csapódás esetén is stabil védelmet garantál a brit prémiumgyártó ügyfeleinek. A Euro NCAP szakemberei megállapították, hogy baleset esetén az autó az utasok magasságától, testsúlyától és üléspozíciójától függetlenül kivételesen magas szintű utasbiztonságot kínál, és mint ilyen, a gyermekeknek is maximális védelmet biztosít. A biztonsági elemzők az új MINI Countryman fejtámláinak funkcióit is pozitívan értékelték, hiszen ráfutásos baleset esetén mind az öt ülésen tökéletes védelmet nyújtanak az ostorcsapás-szerű nyak-, illetve gerincsérülések ellen. A brit prémiumgyártó ráadásul az optimális gyalogosvédelem érdekében erőhatás-elnyelő első lökhárítóval és aktív motorháztetővel is felszereli eddigi legtágasabb modelljét: gyalogos- vagy kerékpáros-gázolás esetén a szélvédő alsó sarkaiban elhelyezett patronok segítségével automatikusan, a másodperc ezredrésze alatt megemelik a motorháztetőt, hogy ezzel is csökkentsék az elgázolt ember súlyos sérüléseinek kockázatát.

Az új MINI Countryman példaértékű utasbiztonságához az a kiforrott biztonsági koncepció is nagymértékben hozzájárul, amelyet a brit prémiumgyártó már az alapfelszereltség részeként modellpalettája mindegyik tagjába beépít. Az új MINI modellek komplex biztonsági koncepciójának alkotóelemei segítenek megelőzni a balesetek esetén előforduló sérüléseket, amennyire csak lehetséges, védik az utasokat az ütközések következményeitől és amilyen gyorsan csak lehet, aktiválják a gépkocsi intelligens segélyhívó berendezését. A rendkívül sokrétű vázszerkezet és a precízen megtervezett gyűrődési zónák garantálják, hogy ütközés esetén az elemek elvezetik az erőhatásokat és távol tartják azokat az utascellától, hogy a lehető legjobban védjék a brit prémiumgyártó ügyfeleit. Az új MINI Countryman széleskörű alapfelszereltségének ráadásul már az automata fékező funkcióval dolgozó, ütközésre figyelmeztető rendszer is része. A gumiabroncsokba fújt levegő nyomását a brit prémiumgyártó mindegyik egyéniségében kerekenkénti gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer figyeli, ütközés esetén pedig az intelligens segélyhívó rendszer azonnal segélyhívást kezdeményez, miközben megadja a baleset pontos helyszínét és a sérülések becsült súlyosságát.

mini-countryman-toresteszt-2017--1

A Euro NCAP töréstesztjein elért maximális, ötcsillagos minősítésnek évekre visszanyúló hagyománya van a MINI-nél. Az új autók vizsgálatát végző legnagyobb európai intézet legmagasabb értékelését már az új MINI Countryman elődmodellje is elnyerte, az intézet biztonsági szabványai pedig azóta egyre szigorodtak és még tovább bővültek. A legsokoldalúbb MINI új modellgenerációjának ötcsillagos törésteszt-eredménye kiválóan példázza, hogy a brit prémiummárkára jellemző széleskörű technológiai fejlődés nem csupán az egyre intenzívebb vezetési élményben érhető tetten, de az egyre nagyobb utasbiztonság terén is visszaköszön.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: