DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

Vezetési élmény minden alkalomra - MINI Countryman

A MINI Countryman új modellgenerációjának világpremierjével a több mint fél évszázadnyi hagyománnyal átitatott brit prémiumgyártó még tovább növeli jelenlétét a prémium kompakt szegmensben.

Az új MINI Countryman a valaha készült legnagyobb és legsokoldalúbb modell a márka 57 éves történetében, a minden tekintetben új fejlesztésű járműkaraktert pedig a helykínálat, a funkcionalitás, az atletikus kisugárzás és a prémium minőség terén egyaránt figyelemre méltó fejlődés jellemzi.

mini-cooper-s-countryman-2017-02_06



Összetéveszthetetlenül egyedi karosszéria-kialakításával, erőteljes kisugárzásával és páratlanul agilis vezethetőségével az új MINI Countryman (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,1 – 7,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 49 – 159 gramm / km) egészen egyedülálló pozíciót foglal el a prémium kompakt szegmensben, miközben az ALL4 intelligens összkerékhajtás legkorszerűbb változatának köszönhetően minden szituációban kivételes vezetési élményt garantál – az épített útról letérve is. A brit prémiummárka történetében ráadásul az új MINI Countryman az első modell, amelyet a rajongók plug-in hibrid hajtáslánccal felszerelve is megrendelhetnek: a MINI Cooper S E Countryman ALL4 a nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével 40 kilométernyi tisztán elektromos meghajtást kínál.

mini-cooper-s-countryman-2017-02_02

Az új MINI Countryman legfőbb innovációinak áttekintése

- Erőtejes kiállást sugalló karosszéria-arányok és az elődmodellhez képest 20 centiméterrel megnövelt hosszúság.

- Öt teljes értékű ülés, jelentős mértékben megnövelt helykínálat és minden korábbinál sokoldalúbb utastér-kialakítás.

- Elektromos csomagtérajtó-működtetés a kéz nélküli csomagtartó-nyitás és -zárás lehetőségével.

- MINI Picnic Bench: egy csomagtérből kihajtható, párnázott rakodóperem, amely kényelmes szabadtéri piknikezési lehetőségeket kínál.

- MINI Cooper S E Countryman ALL4: a MINI történetének első plug-in hibrid hajtáslánccal felszerelt modellje.

- Az erőforrás- és váltótechnológiák vadonatúj generációja, maximális hajtáslánc-hatékonyság szerint optimalizált ALL4 intelligens összkerékhajtás.

- Intelligens központi műszeregység most először érintőképernyővel.

- Az épített utakon túli vezetés élményét a MINI Country Timer funkció fokozza még tovább.

- Újdonság a MINI Connected szolgáltatás-palettáján: személyre szabott mobilitási segédlet a hétköznapokban és utazás közben egyaránt.

- MINI Find Mate funkció: amire szükséged van, veled van – vagy a kijelzőn.

mini-cooper-s-countryman-2017-02_03

Az elődmodellhez képest 20 centiméterrel hosszabb karosszéria

Az új MINI Countryman mintegy 20 centiméterrel hosszabb és hozzávetőlegesen 3 centiméterrel szélesebb elődjénél, miközben tengelytávolsága 7,5 centiméterrel megnyúlt. Eme jelentős mértékű növekedés az öt teljes értékű ülés helykínálatában, a valaha készült legnagyobb MINI modell tárolókapacitásában és a csomagtér páratlan sokoldalúságában egyaránt visszaköszön. Az emelt üléspozíció kiváló kilátást és hamisítatlan vezetési élményt biztosít. A hátsó ülések a modell hossztengelye mentén nem kevesebb, mint 13 centiméteres intervallumban csúsztathatók előre és hátra. A hátsó üléstámlát 40 : 20 : 40 arányban osztották fel a tervezők, változtatható döntésszögének köszönhetően pedig még nagyobb utazási komfortot vagy még tágasabb tárolóhelyet kínál. A csomagtér térfogata 450 liter, amely igény szerint egészen 1 390 literig bővíthető – mindez azt jelenti, hogy az új MINI Countryman akár 220 literrel több tárolóhelyet kínál, mint elődje.

mini-cooper-s-countryman-2017-02_04

Öt teljes értékű ülés az utastérben és további kettő a MINI Picnic Bench rakodóperemen

Az új MINI Countryman modellhez az opcionális extrafelszereltség részeként a csomagtérajtó elektromos működtetése is elérhető. A kulcs nélküli nyitást, indítást, leállítást és zárást kínáló Comfort Access funkcióval kiegészítve mindez a csomagtérajtó teljes kéz nélküli nyitását és zárását teszi lehetővé. Az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető tárolócsomag nem csupán a variálható csomagtér-padlót, a csomagrögzítő szemeket és a feszítőhálót, de a rakodóperem rozsdamentes acél burkolatát is magába foglalja.  Az új MINI Countryman egyik leglátványosabb innovációja azonban a vadonatúj MINI Picnic Bench rugalmas rakodóperem, amely a csomagtérből kihajtva egyszerre két embernek is kényelmes szabadtéri ülőhelyet biztosít.

mini-cooper-s-countryman-2017-02_05

Los Angeles-i világpremier után 2017 februári piaci bevezetés

Az új MINI Countryman 2016. november 18-án, a Los Angeles-i Autószalonon tartotta nemzetközi premierjét, az öreg kontinens piacain pedig 2017 februárjában debütál. Ezt követően 2017 márciusától az új MINI Countryman az Európán kívüli utakra is megérkezik.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: