DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Egyéb

A 'Go Further' rendezvényen az új generációs Fiesta

A Ford Motor Company a németországi Kölnben, egy különleges Go Further rendezvényen ma bemutatta az új generációs Ford Fiestát.

Jim Farley, a Ford Motor Company Európáért, a Közel-Keletért és Afrikáért felelős ügyvezető alelnöke és elnöke, valamint Mark Field, a Ford Motor Company elnöke és ügyvezető igazgatója 2500 márkakereskedő, Ford-munkatárs és újságíró jelenlétében leplezte le az új generációs Fiesta négy új, sorozatgyártású változatát a vállalat kölni Niehl üzemében – vagyis a Fiesta születési helyén.

A Go Further rendezvényen számos újdonság bemutatására sor került, olyan európai Ford-munkatársak részvételével, akik tevékenyen részt vesznek a vállalat átformálásában:

- Közzétettek egy új kutatást arról, hogyan javíthatja a vásárlók életminőségét a Ford önvezető autó technológiája, emellett pedig bejelentették, hogy a vállalat jövőre megkezdi az önjáró autók tesztjét Európa közútjain

- Bemutatták az exkluzív, új Ford Mustang Black Shadow Edition és Blue Edition modellváltozatokat, a különleges és sportos Ford Transit Custom Black Edition és Sport kivitelű haszongépjárműveket, valamint az új Ford Edge ST-Line szabadidő-autót

- Új hengerlekapcsolásos technológiát mutattak be, amely az iparágban elsőként jelenik meg egy háromhengeres motorban, a többszörösen díjnyertes 1,0 literes EcoBoost egységben

- Bemutatták a Le Mans-győztes 2016-os Ford GT és 1966-os Ford GT40 versenyautók kicsinyített változatát, amelyek az exkluzív LEGO Speed Champions sorozatban jelennek meg

ford-fiesta-titanium-front-1



“Négy évvel ezelőtt, az első Go Further rendezvényen a Ford letisztultabb és átgondoltabb európai üzletmenetet ígért, aminek eredményeképpen remek modellek és új technológiák születnek; és az a helyzet, hogy munkatársaink tehetsége és szenvedélye révén mindezt még túl is teljesítettük,” mondta el Farley. “Vadonatúj SUV-kínálatot alkottunk, olyan autókkal gyarapítottuk nagy teljesítményű modelljeink palettáját, mint a Focus RS és a Ford Mustang, díjnyertes haszongépjármű-családunkkal megerősítettük üzleti sikerünket, az 1,0 literes EcoBoost erőforrásokkal újraírtuk a kompakt motorokra vonatkozó szabályokat – most pedig itt az új generációs Fiesta.”

Nem egy, nem kettő, hanem négy élvezetesen vezethető Fiesta

A Ford négy különféle modellváltozatot mutatott be a Fiestából. A kínálatban megtalálható a stílusos Fiesta Titanium, a Ford Performance izomautóinak hangulatát idéző Fiesta ST-Line, a gazdag felszereltségű Fiesta Vignale és a Fiesta Active crossover.

Az elegáns külső megjelenésű és ergonomikus utasterű autóban olyan technológiák működnek, mint a 8 colos, nagy felbontású érintőképernyő és a Ford kifinomult SYNC 3 kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszere; a Fiesta lesz az első Ford, amelyben megjelenik a prémium minőségű B&O PLAY Hangrendszer.

A kibővített Fiesta-család most minden eddiginél több olyan kiegészítőt kínál, amelyekkel az autó személyre szabható, és még inkább kihangsúlyozható a Fiesta sportos, élvezetes karaktere, ami már a vásárlók több generációjának szerzett felhőtlen örömöt.

Az új generációs Ford Fiesta egy különleges koncert keretében mutatkozott be, amelynek előadói a világhírű DJ Yoda és “YuMi”, az autóipari robot voltak. A Ford az első autógyártók egyike, amely arra törekszik, hogy az autógyári munkások és a robotok szorosan együttműködve dolgozzanak a szerelőszalagon. DJ Yoda és “YuMi” az eseményen olyan zenei produkcióval szórakoztatta a nézőket, amit az 1976-os év legnagyobb slágereiből állítottak össze, ezzel is megemlékezve a Fiesta 40. születésnapjáról.

Intelligens Mobilitás a jobb életminőségért

Egy új, a Ford által megrendelt európai felmérés* szerint az emberek hisznek abban, hogy az önvezető autók legfőbb előnyei mellett további kellemes élményeket is kínál nekik e technológia: például több idejük jut arra, hogy családtagjaikkal és barátaikkal legyenek, vagy hogy könyvet olvassanak.

A Ford azt is bejelentette, hogy jövőre Európa közútjain is megkezdi az önvezető autók tesztelését, kiegészítve ezzel a technológia széles körű amerikai tesztjeit.

A Ford jelenleg azon dolgozik, hogy növekedése során autóipari és mobilitási vállalatként egyaránt tovább erősödjön. Ehhez tudatosan alkalmazza a Ford Intelligens Mobilitás tervben megfogalmazott megközelítéseket; e terv célja, hogy a Ford piacvezetővé váljon a konnektivitás, a mobilitás, az önvezető autók, a vásárlói élmény és az adatfeldolgozás területein. A vállalat határozott célja, hogy embereik milliói számára biztosítsa az önvezető autók technológiájának előnyeit, ezért idén bejelentette, hogy megháromszorozza önvezető autókból álló tesztflottáját, amely így az autóipar legnagyobb ilyen flottája lesz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: