DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

Countryman: Vezetési élmény minden alkalomra

A MINI Countryman új generációjának világpremierjével a több mint fél évszázadnyi hagyománnyal átitatott brit prémiumgyártó még tovább növeli jelenlétét a prémium kompakt szegmensben. Az új MINI Countryman a valaha készült legnagyobb és legsokoldalúbb modell a márka 57 éves történetében, a minden tekintetben új fejlesztésű autót pedig a helykínálat, a funkcionalitás, az atletikus kisugárzás és a prémium minőség terén egyaránt figyelemre méltó fejlődés jellemzi.

Összetéveszthetetlenül egyedi karosszéria-kialakításával, erőteljes kisugárzásával és páratlanul agilis vezethetőségével az új MINI Countryman (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,1 – 7,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 49 – 159 gramm / km) egészen egyedülálló pozíciót foglal el a prémium kompakt szegmensben, miközben az ALL4 intelligens összkerékhajtás legkorszerűbb változatának köszönhetően minden szituációban kivételes vezetési élményt garantál – az épített útról letérve is. A brit prémium márka történetében ráadásul az új MINI Countryman az első modell, amelyet a rajongók plug-in hibrid hajtáslánccal felszerelve is megrendelhetnek: a MINI Cooper S E Countryman ALL4 a nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével 40 kilométernyi tisztán elektromos meghajtást kínál.

mini-cooper-s-countr-2



Az új MINI Countryman legfőbb innovációinak áttekintése

- Erőtejes kiállást sugalló karosszéria-arányok és az elődmodellhez képest 20 centiméterrel megnövelt hosszúság.

- Öt teljes értékű ülés, jelentős mértékben megnövelt helykínálat és minden korábbinál sokoldalúbb utastér-kialakítás.

- Elektromos csomagtérajtó-működtetés a kéz nélküli csomagtartó-nyitás és -zárás lehetőségével.

- MINI Picnic Bench: egy csomagtérből kihajtható, párnázott rakodóperem, amely kényelmes szabadtéri piknikezési lehetőségeket kínál.

- MINI Cooper S E Countryman ALL4: a MINI történetének első plug-in hibrid hajtáslánccal felszerelt modellje.

- Az erőforrás- és váltótechnológiák vadonatúj generációja, maximális hatékonyságra optimalizált ALL4 intelligens összkerékhajtás.

- Intelligens központi műszeregység most először érintőképernyővel.

- Az épített utakon túli vezetés élményét a MINI Country Timer fokozza még tovább.

- A MINI Connected applikáció egyfajta személyi asszisztensként a hétköznapokban és utazás közben egyaránt.

- MINI Find Mate: amire szükséged van, veled van – vagy a kijelzőn.

mini-cooper-s-countr-1

Az új MINI Countryman mintegy 20 centiméterrel hosszabb és hozzávetőlegesen 3 centiméterrel szélesebb elődjénél, miközben tengelytávolsága 7,5 centiméterrel megnyúlt. Eme jelentős mértékű növekedés az öt teljes értékű ülés helykínálatában, a valaha készült legnagyobb MINI modell tárolókapacitásában és a csomagtér páratlan sokoldalúságában egyaránt visszaköszön. Az emelt üléspozíció kiváló kilátást és hamisítatlan vezetési élményt biztosít. A hátsó ülések a modell hossztengelye mentén nem kevesebb, mint 13 centiméteres intervallumban csúsztathatók előre és hátra. A hátsó üléstámlát 40 : 20 : 40 arányban osztották fel a tervezők, változtatható döntésszögének köszönhetően pedig még nagyobb utazási komfortot vagy még tágasabb tárolóhelyet kínál. A csomagtér térfogata 450 liter, amely igény szerint egészen 1309 literig bővíthető – mindez azt jelenti, hogy az új MINI Countryman akár 220 literrel több tárolóhelyet kínál, mint elődje.

Az új MINI Countryman modellhez az opcionális extrafelszereltség részeként a csomagtérajtó elektromos működtetése is elérhető. A kulcs nélküli nyitást, indítást, leállítást és zárást kínáló Comfort Access funckióval kiegészítve mindez a csomagtérajtó teljes kéz nélküli nyitását és zárását teszi lehetővé. Az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető tárolócsomag nem csupán a variálható csomagtér-padlót, a csomagrögzítő szemeket és a feszítőhálót, de a rakodóperem rozsdamentes acél burkolatát is magába foglalja.  Az új MINI Countryman egyik leglátványosabb innovációja azonban a vadonatúj MINI Picnic Bench rugalmas rakodóperem, amely a csomagtérből kihajtva egyszerre két embernek is kényelmes szabadtéri ülőhelyet biztosít.

mini-cooper-s-countr-3

Az új MINI Countryman 2016. november 18-án, a Los Angeles-i Autószalonon tartja nemzetközi premierjét, amely után 2017 februárjában debütál az öreg kontinens piacain. Ezt követően 2017 márciusától az új MINI Countryman az Európán kívüli utakra is megérkezik.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: