DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
Egyéb

Az Opel megvillantotta a 2017-es Insigniát

Már a fejlesztés befejező stádiumánál tart az új Opel Insignia Grand Sport! Álcázása elrejti ugyan az Opel következő generációs zászlóshajójának eleganciáját a túlságosan kíváncsiskodó pillantásoktól – de azért világosan felismerhető az ötajtós limuzin valódi nagysága.

Az Opel Insignia Grand Sport felépítése teljesen új, tengelytávja nőtt (több mint kilenc centiméterrel), viszont a jelenlegi Insigniánál csak 5,5 centiméterrel hosszabb, egy szűk centivel szélesebb és hárommal alacsonyabb. Megváltozott arányai minden eddiginél atlétikusabbá és jobb fellépésűvé teszik. Ám nem csupán sportosan néz ki – hanem olyan is! A mérnökök elé állított követelményjegyzék első pontjai között szerepelt a hatékonyság és a súlycsökkentés: könnyű anyagok alkalmazása 175 kilogrammot elérő mértékben vitte lejjebb az új generáció súlyát, ráadásul az optimális helykihasználás jóvoltából még tágasabb lett a belső tér. És persze telerakták az autót a legmodernebb technikával.

opel-insignia-2017-grand-sport-1



„Az új Opel Insignia Grand Sport neve egyben program: a Monza Concept hatékony dinamikája éppúgy benne van, mint büszkeségeink, a grandiózus Opel-klasszikusok, a Kapitän, az Admiral és a Diplomat“, mondta az Opel Group elnök-vezérigazgatója Dr. Karl-Thomas Neumann. „Jövendőbeli zászlóshajónk új nagyságot reprezentál – elegancia, könnyedség és sportosság képez maximálisan attraktív kombinációt.“

Az Insignia Grand Sport új fejezetet nyit a márka csúcsmodelljeinek történetében. Már a 2008-ban indult előd fejlesztése és designja is korszaknyitó volt az Opelnél – és rögtön meghódította a közönséget: a 2009-es „Év Autója” máig több mint 900 ezer vevőre talált. A 2013-as IAA-n pedig a látnoki Monza Concept nyújtott bepillantást az automobilizmus jövőjébe, hiszen ez a könnyű, atlétikus, hatékony és kiválóan csatlakoztatható tanulmány a holnap villámemblémás modelljeit előlegezte meg. Ugyanezen filozófiát követte az új Astra, amelyet rögtön megválasztottak 2016 Év Autójának. Most pedig a következő potenciális sikertípus, az Insignia Grand Sport folytatja következetesen a sort.

opel-insignia-2017-grand-sport-4

Az Insignia Grand Sport folytatja az Astra új generációjával elkezdett fejlődést – csak egy fokkal magasabb szinten. Az új fejlesztésű autó kívül-belül nagyobb az aktuális Insigniánál. Csúcsmodellhez illően modern a technikája is, ugyanakkor hű marad a márka hitvallásához, amennyiben széles vevőkörnek tesz elérhetővé és megfizethetővé mobilitást és iránymutató fejlesztéseket. Ezáltal jóval drágább járművek elegáns alternatívája az Insignia Grand Sport.

opel-insignia-2017-grand-sport-3

Az Opel Insignia Grand Sport hivatalos világpremierje 2017. márciusában, a Genfi Autószalonon lesz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: