DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Egyéb

Hamilton kivonult a Mercedes sajtótájékoztatójáról

Tovább folytatódik a csütörtökön kirobbant „botrány”: a Mercedes F1-es világbajnoka megsértődött a snapchatezése miatt róla rosszakat író újságírókra, ezért szombaton nem is állt a rendelkezésükre.

Lewis Hamilton a Formula-1-es Japán Nagydíjat megelőző csütörtöki sajtótájékoztatón haragította magára a média képviselőit, amikor az első sorban ülve inkább a telefonjával volt elfoglalva ahelyett, hogy a kérdésekre figyelt volna. Mint később kiderült, a brit pilóta snapchatezett, s több társáról is vicces képeket készített, kihangsúlyozva, hogy mennyire unja az eseményt, ám ez nagyon nem nyerte el a tetszését a helyszínen tartózkodó újságíróknak.

Úgy tűnik, a Mercedes versenyzőjének nem estek jól a kritikák, a szombati kvalifikáció és a hivatalos FIA-sajtótájékoztató után ugyanis hivatalos lett volna csapata szokásos médiakonferenciájára. Hamilton el is ment az eseményre, ám csak azért, hogy bejelentse: azonnal távozni is fog.

hamilton-suzuka-press-mercedes



„Valószínűleg le fog hervadni az arcotokról a mosoly, ugyanis nem azért vagyok itt, hogy megválaszoljam a kérdéseiteket, úgy döntöttem” – idézi a címvédőt a Motorsport.com. „Sokan vannak köztetek, akik rendkívüli mértékben támogatnak engem, és remélhetőleg azok tudják, hogy tudom, kikről van szó. Viszont sajnos vannak olyanok, akik szeretnek kihasználni bizonyos dolgokat. A minap elkövettem egy könnyed dolgot, de ha tiszteletlen is voltam veletek, srácok, vagy legalábbis úgy éreztétek, akkor őszintén mondom, hogy nem ez volt a szándékom, csak kicsit mókáztam.”

„Az viszont sokkal tiszteletlenebb volt, amiket ezt követően írtatok világszerte. Sajnos vannak itt néhányan, akik ebben nem vettek részt, és őket is érinteni fogja a döntésem. Ezért beszélek róluk a legnagyobb tisztelettel. De igen, nem tervezem, hogy többször itt fogok ülni ilyenek miatt. Elnézést kérek, és remélem, élvezni fogjátok a hétvége hátralévő részét.”

Kevin Eason, a The Times újságírója az immár bő két napja tartó „botrányra” reagálva csak ennyit osztott meg twitter-oldalán: „Mindig is tudtam, hogy a közösségi média többet árt, mint használ. Ez a hét ezt bizonyította is. Bernie-nek igaza volt…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: