DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 31. péntek
Egyéb

A közeljövő autózásába enged betekintést a Toyota

A közönségnapjait október 1-16. között tartó idei Párizsi Autószalonon a közeli és a valamivel távolabbi jövő autózásának világát mutatja be a világ legnagyobb autógyártója, a Toyota.

A párizsi seregszemle jelenti az új Toyota Prius Plug-in Hybrid európai premierjét, ami már a márka új globális padlólemezére (TNGA) épül, és kivételes hatékonysággal bír, köszönhetően az új plug-in hybrid hajtásláncnak. Egy másik egyedi alternatív hajtású Toyota modell, a FCV PLUS is Párizsban mutatja meg magát az európai nagyközönség előtt. Ezzel a koncepció modellel azt vizsgálja a Toyota, hogy a jövő hidrogén-hajtású autói hogyan hatnak majd a társadalmakra.

toyota-prius-plug-in-hybrid



Mindezeken túl a kiállítási stand legnagyobb részét az új Toyota C-HR foglalja el. A C-szegmensben induló, kategóriákon átívelő és egyben kategóriateremtő crossover külső formatervéről már az év elején, az idei genfi autószalonon lehullott a lepel, a párizsi reflektorok fényében a modell sorozatgyártású változata tartja a világpremierjét, amely novemberben már meg is érkezik a hazai márkakereskedésekbe.

A Toyota stand ad otthont emellett TOYOTA GAZOO Racing bemutatkozásának is, ami a jövőben egyetlen “ernyőszervezetként” irányítja a márka teljes motorsport programját és valamennyi ehhez kapcsolódó tevékenységét azzal a céllal, hogy a motorsportokat a Toyota a jövőbemutató technológiák fejlesztését és autók megalkotását célzó törekvései középpontjába állítsa.

toyota-c-hr

A Toyota standja a 4-es Csarnokban lesz megtalálható, a hivatalos sajtótájékoztató 2016. szeptember 29-én 13:15-kor veszi kezdetét.

„A Toyota az idei év első felében bemutatott, és azóta páratlan sikereket elérő vadonatúj RAV4, a nyár végétől itthon is rendelhető vadonatúj Hilux és Proace, a szeptember 17-18.-i nyílt hétvégén a hazai márkakereskedésekben is bemutatkozó vadonatúj Corolla, vagy épp a novemberben a hazai márkakereskedésekbe is megérkező kategóriateremtő C-HR révén már bepillantást engedett a jövő letisztult, lenyűgöző formavilágába. Épp ilyen fontos mérföldkövet jelentett a forradalmi, jövőbemutató technológiai fejlesztések területén a vadonatúj, negyedik generációs hybrid technológiánkat bemutató új Prius – ezt a technológiát kapta meg egyébiránt az új C-HR is –, és a hidrogén meghajtású üzemanyagcellás Mirai.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák hazai kommunikációért felelős vezetője.

toyota_fcv_plus (2)

„Az idei Párizsi Autószalon az új Prius Plug-in Hybrid és az FCV PLUS bemutatása révén újabb rendkívül fontos lépést jelent a Toyota tisztább, zöldebb jövő megvalósítását célzó erőfeszítései tekintetében, a kiállítás sztárja ugyanakkor egyértelműen a lenyűgöző, formabontó dizájnt a legújabb, forradalmi hybrid technológiával ötvöző, hamarosan idehaza is rendelhető C-HR lesz. Ez a modell tükrözi ugyanis leginkább azt a szellemiséget, amely a világ legnagyobb autógyártójaként a Toyotát jellemzi: vezető autógyártóként hatalmas rajtunk a felelősség az autóipar környezeti lábnyomának csökkentése tekintetében, ezt pedig úgy érhetjük el, ha a jövő technológiáinak kifejlesztését célzó folyamatos kutatás/fejlesztés mellett már a jelenben is olyan környezetbarát technológiát kínálunk elérhető áron, fenntartható módon, amelynek segítségével a lehető legszélesebb körben, drasztikus mértékben csökkenthetjük autóink környezeti terhelését. A C-HR látványos formatervezésének ötvözése a világ legfejlettebb hybrid technológiájával éppen ezt a célt szolgálja: minden eddiginél látványosabb, jövőbemutatóbb, dizájnt képviselő modellünk a legújabb azon autóink sorában, amelyek révén terveink szerint 2020-ra teljes értékesítésünk tekintetében eléri az 50%-ot a hybrid értékesítéseink aránya.” – teszi hozzá a szakember.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: