DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 13. vasárnap
Egyéb

Ecclestone letiltotta Hamiltont a posztolásról

Bernie Ecclestone felszólítására Lewis Hamilton nem oszthat meg fotókat és videókat közösségi oldalain az F1-es Bahreini Nagydíj hétvégéjének minden egyes eseményéről.

Hamilton szinte minden pillanatát követhetik rajongói Facebook, Twitter és Instagram oldalain keresztül, a világbajnok ugyanis aktívan megosztja, hogy éppen merre jár, mit csinál. A hétvégi Bahreini Nagydíjon azonban csak korlátozottan számíthatnak hasonló bejegyzésekre a rajongók, Bernie Ecclestone ugyanis felszólította a brit pilótát, hogy a versenyhelyszínen ne fotózzon és ne videózzon.

 Hamilton



Hamilton természetesen kénytelen volt beletörődni Ecclestone kérésébe: „A csapatom elmondta nekem, hogy ez nem megengedett.” Az F1 kereskedelmi jogainak birtokosa felszólította a mezőny tagjait, hogy a Formula-1-es versenyhétvégék során csak a jogtulajdonosok – a média képviselői, a televíziók – készíthetnek felvételeket a helyszínen.

A brit elmondta, aki felvételeket készít, annak fizetnie kell: „Szívesen kezembe venném a telefonom és videóznék, így a rajongók sokkal inkább részesei lehetnének az életemnek. Készítenék „szelfit” a cockpitben – az ilyen felvételek egészen más szemszöget mutatnak. De ezért fizetni kell.”

Hamiltonnak azonban nem kell teljesen lemondania a posztolásról, ugyanis a tilalom csak a paddock és a pálya területére vonatkozik, ezeken kívül szabadon oszthatja meg életének minden mozzanatát közösségi oldalain.

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: