DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
Egyéb

Schumacher el akart tűnni a nyilvánosság elől

Különös nyilatkozatot tett Sabine Kehm, Michael Schumacher menedzsere: állítólag a hétszeres F1-es bajnok titkos vágya röviddel balesete előtt az volt, hogy eltűnjön a nagyközönség szeme elől.

A Formula-1 történetének legsikeresebb pilótája már két éve szenvedte el súlyos fejsérülést okozó síbalesetét, azóta – különösen, hogy átszállították svájci otthonába – kevés hivatalos hír látott napvilágot állapotáról. Hivatalosnak csak a menedzserétől, Sabine Kehmtől származó nyilatkozatok tekinthetők, aki érdemi információt szinte sosem ad. Ezért meglepő, hogy egy müncheni eseményen eddig nem ismert részleteket árult el a világbajnokról – köztük szándékáról, amelyet közvetlenül balesete előtt fontolgatott.



„Egy hosszú megbeszélés folyamán Michael azt mondta nekem: ’a következő évben nem kell hívnod, el fogok tűnni’. Úgy gondolom, a titkos álma az volt, hogy egy napon ezt megvalósítsa. Ezért van az, hogy most semmit sem hagyok kiszivárogni: meg akarom védeni, ahogy kívánta” – idézi a Mirror lap Kehmt, aki egyben saját titkolózó stratégiáját is megmagyarázta vele.

A menedzser beszélt arról is, hogyan értesült ő a balesetről 2013 decemberében. „A hír úgy ért engem, ahogy általában szokott, felhívtak és megkérdezték, meg tudom-e erősíteni, hogy Michael balesetet szenvedett. Nem tudtam, hiszen én is vakáción voltam, mint sokan mások abban az időszakban. Öt perc múlva egy újságíró már sértegetett, miért nem mondom el. Számos hívást kaptam azon a délutánon, még én is megpróbáltam elérni Michaelt.”

„Megértem, hogy írni kell róla, és azt, hogy nagy az érdeklődés. De azt is hiszem, hogy az újságíróknak fel kell tenni maguknak a kérdést, miről és hogyan számoljanak be. A parkoló és a kórház recepciója nagyon zsúfolt volt. Más betegek látogatóitól kérdezték, tudják-e, mi történik. Kaotikus volt” – beszélt az időszak nehézségeiről, amikor Schumachert még nem otthonában, hanem kórházban ápolták. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: