DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
Egyéb

Todt: Most is Schumacher barátja vagyok

A család kérését tiszteletben tartva a hétszeres F1-es bajnok állapotáról természetesen nem beszélhetett az FIA elnöke, arról viszont igen, milyen a kapcsolata jelenleg Schumacherrel és feleségével.

A Michael Schumacherrel karöltve a Ferrari csapatfőnökeként sikert sikerre halmozó, jelenleg pedig az FIA elnökeként tevékenykedő Jean Todt a Sport Bildnek nyilatkozott egykori versenyzőjéről, aki 2013. decemberi síbalesete óta folyamatosan ápolásra szorul, s már hosszú idő óta semmilyen konkrétumot nem hallhattunk vele kapcsolatban – legfeljebb a külső forrásokból érkező információmorzsákra támaszkodhatunk.

schumacher_todt1



A család bizalmát élvező Todt természetesen tiszteletben tartja a legendás versenyző felesége, Corinna kérését, így Schumacher állapotáról ezúttal sem beszélt a sajtónak, ehelyett saját érzéseit osztotta meg Bianca Garloff újságíróval:

„A Michaellel való kapcsolatom természetesen megváltozott a történtek óta, de most is kapcsolatban állunk, most is a barátja vagyok. A Corinnával és a csajádjukkal való viszonyom pedig sokkal intenzívebbé vált, felelősnek érzem magam azért, hogy mellettük álljak” – mondta Todt, aki elmondása szerint máig nehezen tudja feldolgozni, hogy milyen kegyetlen játéka a sorsnak mindaz, ami a hétszeres világbajnokkal történt:

„Emlékszem, mennyire aggódtam, amikor a Ferraritól való távozása után elkezdett motorozni, csakhogy ha Michael valamit a fejébe vesz, akkor azt végig is viszi. Épp ezért örültem, amikor a Mercedesszel visszatért a Formula-1-be, mivel tudtam, hogy ezeket az autókat Michael az uralma alatt tudja tartani, a motorokat illetően viszont nem voltam ugyanerről meggyőződve. Ma is nehezen tudom megérteni, hogy a sors ennyire kegyetlen volt vele, hogy a feje épp egy kővel találkozott...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: