DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Egyéb

A Ford tovább bővíti európai SUV-kínálatát

A Ford Motor Company ma mutatta be először egy európai autókiállításon az új Kuga modellt, Európa kedvenc szabadidő-autójának az eddiginél is modernebb technológiájú, kifinomultabb és sportosabb változatát.

Az új Kuga technológiái és fejlesztései még egyszerűbbé, biztonságosabbá, kellemesebbé és olcsóbbá varázsolják az autózást. Az újdonságok közt a Ford új SYNC 3 kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszere, az innovatív vezetősegítő technológiák, az ergonomikus és kényelmes utastér és egy új 120 lóerős, 1,5 literes TDCi dízelmotor is szerepel.

FordGeneva2016_NewKuga_01



Az autó felszereltségi listáján olyan tételek találhatók, mint a Merőleges Parkolás technológia, amely önállóan bekormányozza az autót két másik jármű közé; az ütközésmegelőző Active City Stop rendszer továbbfejlesztett változata; valamint a Ford Adaptív Fényszórórendszer, ami rossz látási viszonyok mellett is optimális megvilágítást kínál. Az autó további kifinomult technológiái közt szerepel még a Kézhasználat Nélkül Nyitható Csomagtérajtó és a Ford Intelligens Összkerékhajtás is.

“Az új Kuga élvonalbeli technológiái magasabb szintű kapcsolódást, kényelmet, biztonságot és stílust kínálnak,” mondta el Joe Bakaj, a Ford Európa termékfejlesztési alelnöke. “Felfrissített dizájnjával a Kuga stílusos és modern benyomást kelt, a SYNC 3 rendszer révén pedig a vezető olyan könnyedén kommunikálhat autójával és csatlakoztatott eszközeivel, amit néhány éve még el sem tudtunk volna képzelni.”

A Ford idén lép piacra az új Kugával és a nagyobb Edge SUV-modellel, tavaly pedig a felfrissített EcoSport jelent meg a márkakereskedésekben. A vállalat jó ütemérzékkel kezdte megerősíteni SUV-kínálatát – éppen abban az időszakban, amelyre az IHS piacelemző cég azt jósolja, hogy 2020-ra az európai járműeladások 27 százalékát a SUV-szegmens teszi majd ki.

FordGeneva2016_Kuga_Vignale_05_1

Az új Kuga és az Edge kettő abból az öt vadonatúj vagy felfrissített Ford-modellből, amelyek a következő három év során jelennek majd meg a SUV- és crossover-szegmensben.

A Kuga már 2008-as bemutatása óta a Ford európai SUV-expanziójának éllovasa. Az autó értékesítése tavaly rekordszintet ért el: 2015-ben 102.000 Kuga kelt el, vagyis 19 százalékkal több, mint 2014-ben*. A Ford azt tervezi, hogy európai SUV-értékesítése idén először meghaladja majd a 200 ezres darabszámot, ami több mint 30 százalékos növekedést jelentene a 2015-ös év eredményéhez képest.

“A Ford európai SUV-termékcsaládja stílusos dizájnt, személyautós menetdinamikát és kifinomult technológiákat kínál – vagyis csupa olyasmit, amire a vásárlók vágynak,” vélekedett Bakaj. "A “SUV-modellek iránti kereslet erősebb, mint valaha, és a Ford úgy bővíti kínálatát, hogy abban mindenki megtalálja a neki való autót – legyen szó akár kemény terepjáróról, sportos szabadidő-autóról vagy olyan járműről, ami tökéletesen illik a nagyvárosi életmódhoz is.”

FordGeneva2016_NewKuga_06

Genfben látható a hamarosan érkező Ford Kuga Vignale tanulmányautó-változata is, amelynek egyedi, magas színvonalú dizájnja és felszereltsége bepillantást enged a Ford európai luxus-SUV kínálatának jövőjébe. A Ford Kuga Vignale változattal, a gazdag felszereltségű Titanium kivitellel és a sportos Kuga modellel a Ford az eddigi legszélesebb Kuga-választékkal lép majd piacra.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: