DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Egyéb

Élen jár a versenyben – az új Audi S4 és S4 Avant

Az Audi megerősíti jelenlétét a robbanásszerűen növekvő SUV-szegmensben. A Genfi Nemzetközi Autószalonon a márka bemutatja a kompakt Audi Q2 típust – egy városi autót mindennapi közlekedésre és szabadidős célokra, előremutató formatervezéssel és fiatalos sármmal. Két új csúcsmodell is itt tartja a világpremierjét – az Audi S4 Avant és az Audi RS Q3 performance.

„Az Audi Q2 típust kifejezetten a fiatal ügyfeleknek fejlesztettük ki.” – magyarázta Prof. Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke. „Ez már pusztán ránézésre is egy sarkokkal és élekkel ellátott típus. Ez a kompakt SUV a márkánk műszaki szakértelmét magas fokú mindennapos használati értékkel és érzelmekkel teli karakterrel ötvözi.”

A 4,19 méter hosszú Audi Q2 erőteljesen áll az úton. Hangsúlyozottan geometrikus formanyelvével egyéni karakterként jelenik meg a Q típuscsaládban. Az ügyfelek számos részletet egyéni ízlésükre szabhatnak, és két felszereltségi szint közül választhatnak. Az autó külsején és a tágas belsőterében egyaránt kifejező színek jutnak érvényre. Az üléshelyzet a kormánykerékhez képest sportosan alacsony, a kezelőelemek pedig logikusan működtethetők.

Az extrafelszerelések között az Audi virtual cockpit teljesen digitális műszeregység és a Head-up kijelző is megtalálható. Az információs és szórakoztató rendszerek kínálatának csúcsán az MMI Navigáció plusz helyezkedik el az Audi connect online modullal. Az Audi Q2 a vezetéstámogató rendszerek terén szintén új mércét állít fel a kategóriájában. Az Audi pre sense front segít elkerülni a gyalogosokkal vagy a járművekkel való ütközést, továbbá az adaptív sebességszabályzó a Stop & Go funkcióval és a közlekedési torlódás asszisztenssel egy újabb lépést jelent az önvezető járművek felé.

a160509_medium



A Q típuscsalád legfiatalabb tagjához erős és hatékony TDI, illetve TFSI motorok állnak rendelkezésre – teljesítményskálájuk 85 kW-tól (116 LE) 140 kW-ig (190 LE) terjed. A villámgyorsan kapcsoló, hétfokozatú S tronic sebességváltó mindegyik motorhoz választható, a quattro állandó összkerékhajtás pedig már 110 kW (150 LE) teljesítménytől elérhető. Agilis irányíthatóságát az alapfelszerelésnek számító progresszív kormányzásnak, a sportos futóműnek – opcionálisan csillapítás-szabályzással – és az opcionális Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszernek köszönheti. Az Audi Q2 értékesítését 2016 őszén kezdik meg az európai piacon.

Az Audi már a 2015-ös Frankfurti Autószalonon (2015 IAA) lerántotta a leplet az S4 Limousine modellről. Ezt követi most Genfben az új Audi S4 Avant bemutatása, amely a sportautók menetteljesítményét a kombik praktikusságával egyesíti.

Az újonnan tervezett 3.0 TFSI motorja turbófeltöltővel 260 kW (354 LE) teljesítményt ad le. A V6-os erőforrás az S4 Avant modellt 4,9 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/h sebességre, a jármű legnagyobb sebessége pedig leszabályozással 250 km/h. Szériafelszerelés a quattro összkerékhajtás és az Audi drive select. A modell értékesítése 2016 nyarán kezdődik.

A Q2 és az S4 Avant mellett az Audi Genfben mutatja be a Q3 típus új csúcsmodelljét is: ez az RS Q3 performance. A jármű turbófeltöltős, öthengeres motorjának legnagyobb teljesítménye 270 kW (367 LE), azaz  20 kW-tal (27 LE-vel) több, mint az RS Q3 modellé. Így 4,4 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h tempóra, legnagyobb sebessége pedig 270 km/h. Nagyobb teljesítményét exkluzív felszereltség egészíti ki. A sportos SUV már rendelhető 16.519.730,- Ft alapártól. Szintén látható lesz Genfben: az RS 6 Avant performance és az RS 7 Sportback performance.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: