DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Hill: Hamilton celebsége jót tesz az F1-nek

Az 1996-os F1-es világbajnok szerint honfitársa életmódjával még több rajongót szerezhet a sportágnak, kritizálni pedig csak akkor van joguk a Mercedes pilótáját, ha a teljesítménye romlana emiatt.

Amióta Lewis Hamilton kiszabadult a McLaren meglehetősen konzervatív közegéből, s a sokkal lazább Mercedeshez igazolt, sokakat megbotránkoztatott kicsapongó életmódjával. A Formula-1 több szakértője is úgy fogalmazott, hogy a brit versenyző ezzel árt a száguldó cirkusz hírnevének, mások azonban épp védelmükbe vették a háromszoros világbajnokot. Utóbbiak táborához csatlakozott most Damon Hill is, aki szerint ráadásul Hamilton életvitele még akár hasznot is hozhat a sportág számára.

Hamilton_Interlagos_DPPI



„Néhányan azt mondhatják, hogy nem érdekli őket, hogyan öltözködsz, milyen kalapot hordasz vagy milyen klubokba jársz szórakozni. Másokat viszont érdekel” – magyarázta a Formula-1 1996-os világbajnoka a motorsport.com szakoldal hasábjain. „Van egy versenyzőnk, aki élvezi az életét, a celebstátuszát és a tényt, hogy ő egy háromszoros Formula-1-es világbajnok.”

„Azok, akik semmit nem tudnak az F1-ről, azt kérdezik tőle: „te meg ki a fene vagy?”. Ő pedig azt mondja: „az F1-ben versenyzem, nézz engem”. Ez pedig csakis jót tehet a show-nak” – mutatott rá Hill.

A britek szakkommentátorként dolgozó ex-versenyzője szerint Hamilton számára elkerülhetetlenek a kritikák, amelyek azonban csak akkor jogosak, ha a Mercedes pilótájának pályán mutatott teljesítménye is visszaesne emiatt. A 2015-ös évad végén többen is ezzel magyarázták Nico Rosberg feltámadását, ám az is tény, hogy Hamilton addigra már bebiztosította harmadik vb-címét, így vélhetően csak az előttünk álló idény elején derül ki, hogy valóban változtak-e az erőviszonyok kettejük között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: