DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
Egyéb

Külön karácsonyoztak Alonsóék

Lara Alvarez a karácsony utáni napokat is munkával töltötte, de egy rendezvényen jutott ideje arra is, hogy az ünnepekről és párjáról meséljen, és megemlítette azt is, hogy miért nem ült még versenyautóban.

„Csendesen, a családom körében telt. Szerencse, hogy az egészet Gijónban tölthettem el a szüleimmel, a testvéremmel és az imádott kutyámmal, Chocóval. Omlettet csinálunk és rántott csirkét, semmi különöset.”

Ekkor még nem tudta, hogy a szilvesztert hol tölti – nyugodt estét tervezett, de azt sem zárta ki, hogy Fernandóval elutaznak, ahogy azt tavaly is tették.

„Csak futólag látjuk egymást. Mivel mindkettőnk családja Asztúriában él, így nincs probléma. Elvileg a családomhoz megyek. Ebben az évben nem volt szerencsém annyi időt tölteni a szüleimmel, mint amennyit szerettem volna.”

Hazája néhány nap múlva ünnepli a három királyok napját - a hagyomány szerint a latin nyelvű országokban ekkor adják át egymásnak az emberek a karácsonyi ajándékokat. A műsorvezető már korán beszerezte a szükséges dolgokat.



„Ebben az évben volt időm rá. Én pedig nem vagyok egy olyan ember, akinek nagy ajándékok kellenek. Szeretem azokat a részleteket, amik azt jelzik, hogy valaki gondol rám vagy ismer engem és jobban érdekelnek a részletek, mint maga a tárgy. Fernando odafigyel a részletekre. Ezenkívül mindig eltalálja az ajándékokat is.”

A 2015-ös év csupa pozitív változást hozott Lara életében. „Csodálatos év volt minden tekintetben.  A karrieremet tekintve szerencsés voltam, hogy olyan új projektekbe vághattam bele, amiket imádtam, és egy új oldalamat mutathattam meg velük. Eddig a sporttal foglalkoztam, de nagyon szerettem volna a szórakoztató műsorokra váltani. Imádom a valóságshow-kat. Nagyon szeretem a sportokat is, még mindig sokszor összefutunk a régi munkatársaimmal, de kellett a változás. Ezekben a műsorokban önmagam lehetek.”

„A magánéletemet tekintve is nagyszerű volt az év. Nagyon boldog és szerelmes vagyok. Istennek hála a családom is egészséges. Mint minden társ, Fernando is akkor boldog, ha én is az vagyok. Tudja, hogy a munkám örömmel tölt el engem, neki pedig az az érdeke, hogy jól érezzem magam. A legjobb módja, hogy támogasd a társadat az, ha meghallgatod. Ez több, mint ha tanácsot adna, ezt ki kell élvezni. Ebben a tekintetben nagyon szerencsés vagyok a párommal.”

Az idei évet illetően próbálta elterelni a szót az újságírókat foglalkoztató magánéletét érintő kérdésekről, az esküvőről és a gyerekvállalásról – csak annyit mondott, hogy „most jól van úgy, ahogy van”.

„Azt várom 2016-tól, hogy mindenki számára javulni fog a helyzet. Remélem, hogy mindenkinek egy kicsit több fény lesz az életében. Szörnyű, hogy Spanyolországban háromból egy gyermek naponta csak egyszer étkezhet. Nem kell messzire menni… Ez van Spanyolországban és a világ minden táján. Csak remélni tudom, hogy jobb lesz.”

Az esküvő még nincs a láthatáron, így Larának egyelőre fogalma sincs, hogy egy nagy, fehér ruhás ceremónia lesz majd, vagy egy kisebb, titkos esemény. „Nem tudom, még nem tartok ott, a közelében sem. Nem vagyok olyan ember, aki szeret előre tervezni. Szeretek a pillanatnak élni és improvizálni.”

A műsorvezető szerint az, hogy sok időt tölt külön párjától, csak erősítette a kettőjük közötti köteléket. „Ez csak úgy működik, ha teljesen őszinte az ember és megbízik a párjában. Ha megvan ez az alap, akkor a távolsággal csak erősödik a kapcsolat, mert csodálatosak a találkozások. Közben sokat tanulsz saját magadról is. Segít felnőni és megerősít.”

A riporterek arra is kíváncsiak voltak, hogy a lány ült-e már Forma-1-es autóban, akár egy kétüléses változatban, Fernando mellett. „Én magam akadályoztam meg a dolgot, a klausztrofóbiás érzés miatt. A versenyzők teljesen be vannak öltözve, hogy elkerüljék a sérüléseket baleset esetén. Én nem lennék képes vezetni egy Forma-1-es autót.”

A közutakon azonban Lara is gyakran vezet – akár úgy is, ha egy világbajnok ül mellette utasként. „Mindketten ugyanannyit ülünk a volán mögött. Én is nagyon jól vezetek!” Az pedig fel sem merül, hogy párja – akiről a lány tulajdonságait tekintve csak elfogultan tud nyilatkozni - túl gyorsan menne. „Sosem kértem őt, hogy vegye le a gázról a lábát. „Nem vagyok objektív vele kapcsolatban. Mindig is mondtam, hogy Fernando egy nagy talány. Kiegészít engem minden tekintetben. Van humora, meg ilyesmik. Csodálatos ember minden értelemben. Remélem, hogy megoszthatom vele a hátralévő napjaimat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: