DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 4. péntek
Egyéb

Darth Vader és a magyar minisztériumok már elektromos autóval járnak

A magánszemélyek mellett, egyre több állami szervezet is vásárol már elektromos autót. Előrejelzések szerint: a friss levegőjű gyógyhelyek és a fürdővárosok is hamarosan zöld rendszámú szolgálati autókat is használnak majd.
Ez volt az üzenete annak az akciónak is, amelyet játszóterekre hirdettek meg. Itt, a gyerekek és a szülők figyelmét szerették volna felhívni az elektromos autózás előnyeire.

A Nissan magyarországi képviselői szerint: már  magyar minisztériumok is vásároltak flottájukba elektromos autót, az elektromos töltőállomások terjedésével, a jövőben egyre több, a környezetbarát ügyek iránt elkötelezett turisztikai régió is előnyben részesíti majd a "zöld-rendszámú" járműveket. - állítja Horváth Gergely, az autós cég  kommunikációs szakembere.

Vancsura Miklós, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő igazgatója is úgy látja, hogy a zöld rendszámú autók terjedése jót tehet a turizmusnak. Ezért is támogatták azt az akciót, amelyben a vonzáskörzetük településein található játszótereken népszerűsítették az elektromos autóval való utazást.

Egy ilyen jármű, egy feltöltéssel, ma már 150-250 kilométert is megtehet. Az évente hétszázezer vendéget fogadó fürdő pedig hamarosan egy elektromos töltőállomást is megnyit a vendégek részére. Így vissza felé sem lesz gondjuk azoknak, akik a jövőben környezetkímélő járműveikkel szeretnének eljutni a Vas megyében található fürdővárosba.

A játszótereken erre a tényre hívták fel a figyelmet. A szülök és a gyerekek, az alternatív energiák felhasználásával kapcsolatos kérdőívet is kaptak. Aki hibátlan tesztet írt, az el is juthatott a hétvégén Sárvárra.

A két nyertes fiú nagyon örült az ajándéknak, gyorsan be is öltöztek szuperhősnek, de természetesen  a fürdőnadrágjukat is magukkal vitték. Mint azt a szervezők elmondták, a két fiú mindenképpen jelmezben akart Sárvárra utazni, mert látták azt a korábbi videót, amelyben Darth Vader és társai versenyeztek a helyi csúszdaparkban.


A jelmezes csúszdaversenyt 5 évvel ezelőtt  hirdették meg, eddig nem terveztek hasonló játékot, de a gyermekek ötletét jónak tartják, a közelgő Strar Wars film bemutató pedig jó apropója lehet egy ilyen eseménynek - mondta az akció egyik szervezője, Éskovács Péter.

Egyébként a Nissan már más típusok kapcsán is reklámozta járműveit Darth Vaderrel. Japánban a Juke bemutatásán személyesen is megjelent a sötét oldal vezetője.

Az autós cég mellett, turisztikai desztinációk is felfedezték Darth Vader vonzerejét. Odesszában például egy Lenin szobrot alakítottak át és wifit  építettek a fejébe. A városban sokan azt remélik, hogy a szobor újabb turistákat hoz a településre.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: