DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
Egyéb

Vadiúj harcigép - Subaru Impreza WRX STI NR4

Azok a kedves olvasóink, akik kellő szeretetet éreznek az autósport iránt, azok előtt nem ismeretlen a Subaru Impreza harci változatainak sikere.

Mint minden versenyszezon előtt, a gyárnak valamit ki kell találnia, hogy a konkurencia éberségét kijátszva valami finomsággal tegye harciasabbá autóit. Mivel az aktuális Impreza már nem változik, így a Subarunak külső csapatot kellett elcsábítania, hogy dobjon valamit az egyébként is hibátlan autóra, ami biztosítja a dobogós sikereket.

- subaru impreza wrx sti nr4_01



A Subaru ezúttal az Ausztrál Possum Bourne Motorsporttal együtt alakította ki a típus versenyváltozatát. Az alapok nem változnak sokat, hiszen a meglévő kétliteres turbós boxer és a hajtásrendszer kiindulási alapnak hibátlan, csak a finomítás volt hátra. A WRC2 és ERC2 kategóriák előírásainak megfelelő FIA homológ versenygép WRX STI NR4 kódnévvel szerepel majd. A 2 liretes, változó szelepvezérléses turbós motor 280 lóerős teljesítményét 4250-nél, 560 Nm-es forgatónyomatékát háromezres fordulatszámnál adja le.

- subaru impreza wrx sti nr4_03

A teljes kipufogórendszer, a zajcsökkentő és katalizátor konverter rozsdamentes acél tokozást kapott. A váltó alap esetben ötfokozatú, egyenes fogazású, de rendelhető lesz hatos kiadás is majd. A hajtáslánc elektronikus központi, és tengelyenként részleges zárású differenciálművet kapott.

- subaru impreza wrx sti nr4_02

A 18 collos megfelelő tapadását gázos Öhlins lengéscsillapítók biztosítják, három utas szabályozással. Az autó utastere a versenykivitelnek megfelelően teljesen ki van ürítve, viszont minősített bukó keret, hatpontos övekkel szerelt versenyülések kaptak benne helyet. Az induló ár valahol 7,5 millió forintnak megfelelő, de mire minden a helyére kerül, ennek azért több lesz.

- subaru impreza wrx sti nr4_04

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: