DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Egyéb

Ecclestone Putyint és Blattert dicséri

Az F1 első embere egy orosz televíziónak adott hajmeresztő interjút, amelyben nem győzte dicsérni a száguldó cirkusznak otthont adó országot, miközben bevallotta, nem igazán szereti az USA-t, amely egy nagy sziget.

Az RT csatorna egy politikai újságírójával társalogva a 84 esztendős Bernie Ecclestone számtalan témára kitért, mind a Formula-1-en belül, mind azon kívül. Természetesen nagy hangsúly került Oroszországra – Ecclestone nem érzi úgy, hogy az állam propagandacélokra használná a Formula-1-et.

„Nem hiszem, hogy Oroszországnak sporteseményekre lenne szüksége, hogy nagy legyen, és nagynak tűnjön. Amit csinál, azzal megmutatja a világ többi részének, hogy mi Oroszország, ez pedig nem ugyanaz” – mondta a brit, aki az ország első emberére, Vlagyimir Putyinra csak néhány szóval, de annál erőteljesebbekkel tért ki: „Ő szuper. Én vagyok a legnagyobb támogatója.”



A nemzetközi futballszövetség, a FIFA lemondatott elnökéről, Sepp Blatterről is megvan a saját – elismerő – véleménye. „Soha nem kellett volna félreállnia, és azt sem gondolom, hogy meg szabadott volna vádolni őt. Neki köszönhető, hogy a világon annyi országban játszanak focit. És ha ezeket az embereket valóban megvesztegették, az jó. A futballnak ezt az árat kellett megfizetnie.”

Eddig is közismert volt, hogy Ecclestone meglátása sajátos a vezetésről – a demokráciát például nem csak a Formula-1-ben tartja szükségtelennek: „Nem hiszem, hogy bárhol is helye lenne a demokráciának. Úgy gondolom, ha az embereket többé-kevésbé rá tudod venni, hogy támogassanak téged, az már demokráciának tűnik.”

Nem titkolta véleményét az Egyesült Államokról sem – kételkedünk benne, hogy a jövő heti USA Nagydíjat megelőzően is hasonló nyilatkozatokat ad majd a helyi csatornáknak. „Nem vagyok valami lelkes Amerikával kapcsolatban… A legnagyobb problémám velük, hogy azt hiszik, ők a legnagyobb hatalom a világon. Nehéz ezt megmondani, mert ők egy nagy sziget, ezért némiképp el vannak különülve. Lassan kezdik megtanulni, mit csinálnak az emberek a világ többi részén” – mondta Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: