DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
Egyéb

Fajul a botrány – Változtatások várhatók a Volkswagen csoportnál

A Volkswagen csoport a dízelbotrány várható költsége miatt kénytelen alaposan felülvizsgálni minden beruházást és fejlesztést, hiszen a kiadások lecsökkentése jelentheti számukra az egyetlen lehetséges megoldást.

A központi gyártóbázison Wolfsburgban ezzel kapcsolatosan szólat fel a társaság nemrég megválasztott vezérigazgatója. Matthias Müller több ezer dolgozó előtt külön ki is emelte, hogy minden olyan beruházást leállítanak, amire nem lenne szükség rövid időn belül.

Matthias Müller_1



Átvizsgálják a modellprogramot és a fejlesztések költségvetéseit, hiszen mindent meg akarnak tenni azért, hogy a Volkswagen a jövőben is megőrizze szerepét. Emellett Martin Winterkorn hatékonyságnövelő és költségcsökkentő programja is nagyobb szerepet kap. Ígéretet tett arra is, hogy a kirobbant botrány gyors feltárása mellett annak megoldását is minél gyorsabban meg akarják oldani, bár szerencsére az érintett gépjárművek működését és biztonságát a problémák nem érintik. Szerencsére a technika és a tudás megvan mindehhez, remélhetőleg a nyugodt de határozott döntések a botrány rövid rendezését is lehetővé teszik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: