DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
Egyéb

Még több teljesítmény és kiemelkedő felszereltség: Audi SQ5 TDI plus

Az Audi tovább bővíti az S modellek sorozatát. Októberben nagyobb teljesítménnyel és még jobb vezetési élménnyel érkezik az SQ5 TDI plus* a németországi kereskedésekbe. A 250 kW (340 LE) teljesítmény mellett hátsó sport-differenciálmű és 21 colos alumíniumöntvény keréktárcsák gondoskodnak a kimagasló felszereltségről.

A sikeres Audi SQ5 TDI* olyan SUV-modell, amely egy sportautó teljesítményével rendelkezik, de a „plus“ kivitel még ezt is felülmúlja. A megnövelt üzemanyag-befecskendezési-nyomásnak köszönhetően a biturbo V6 TDI erőforrás csúcsteljesítménye 250 kW (340 LE) a háromliteres lökettérfogatból, amely így 27 lóerővel (20kW) erősebb az SQ5 TDI motorjánál. A maximális forgatónyomaték 50 Nm-rel 700 Nm-re növekedett. Az erős dízel-SUV mindössze 5,1 másodperces sprintet fut álló helyzetből 100 km/órás sebességig. A maximális sebesség elektronikusan 250 km/órára korlátozott. Az NEFZ-ciklus szerint mért átlagos üzemanyag-fogyasztás mindössze 6,6 literre adódik 100 kilométeren (174 g CO2/km).

audi aq5 tdi plus



Az Audi SQ5 TDI plus, hasonlóan az összes többi S modellhez quattro állandó összkerékhajtáson keresztül juttatja az erejét az utakra. Ez az első modell a Q5-családban amelyben sport-differenciálmű osztja szét aktívan a vonóerőt  a hátsó kerekek között. Az SUV az Audi Sport által tervezett 21 colos, 5-duplaküllős dizájn szerinti, alumíniumöntvény keréktárcsákon és 255/40 R21 méretű gumiabroncsokon gurul.

A már az alapfelszereltség részeként fényes feketére fényezett elemek sorát a visszapillantó tükrökkel, kilincsekkel, hátsó légterelővel és a diffúzorral bővítette tovább az Audi. További egyedi jellemző a kettős kipufogóvégeket összekötő fém dekorelem. A belső tér variálhatóságát fokozza a hosszirányban előre/hátra csúsztatható hátsó üléssor, amellyel igény szerint növelhetjük a rendelkezésre álló csomagteret/lábteret. Az ajtókárpitok könyöklőbetétei bőrbevonatot kaptak. Az ülések Feinnappa bőrkárpitozással és ezüstszínű, gyémántmintás varrással készülnek.

Ezeken felül a Quattro GmbH „Audi exclusive selection arablau“ néven egy 100 darabos limitált kiadást készített az SQ5 TDI plus alapjaira. A karosszéria egyedi Arakék gyöngyházhatású fényezést kapott, a belső tér különlegességei pedig a fekete Feinnappa bőrkárpitozású sportülések. A külső színnel harmonizáló Arakék színű varrás díszíti az üléseket, kormányt és a váltókar szoknyáját, valamint a szőnyegek szegélyeit. Az alumínium/Beaufort fekete dekorbetétek teszik teljessé az összképet a belső térben. Ez az exkluzív csomag már a piaci bevezetéskor rendelkezésre áll az SQ5 TDI plus-hoz 12.000 eurós áron. 

Az Audi SQ5 TDI plus ára 67.700 euró Németországban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: