DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Az új Santa Fe: kifinomult, innovatív szabadidőjármű

A Hyundai Motor úttörő szabadidőjárműve, a Santa Fe friss formai módosításokkal, valamint új, aktív biztonsági, kényelmi és praktikus funkciók továbbfejlesztett választékával mutatkozik be a 2015. évi Frankfurti Autószalonon.

A népszerű szabadidőjármű a Hyundai legnagyobb hagyományokkal rendelkező európai modellje; a Santa Fe mára a márka egyik ikonikus típusnevévé vált, mint a kifinomultság és prémium minőség szinonimája. 

New Santa Fe (1)_resize



2001-es bevezetése óta a Santa Fe vezeti a Hyundai szabadidőjármű-kínálatát; a modell meghatározó szerepet játszott a márka 1,2 millió darabos európai SUV-eladásaiban. Olyannyira, hogy ebben az időszakban ez a D-szegmensbe tartozó jármű tette ki a Hyundai európai szabadidőjármű-eladásainak egyharmadát; a modell három generációja szorosan és közvetlenül köthető a márka európai növekedéséhez.

A teljes crossover és szabadidőjármű kínálat megújult vagy lecserélődött 2015-re

A vadonatúj Tucson és az új i20 Active mellett a Hyundai teljes SUV és crossover modellkínálata megújult vagy lecserélődött 2015-re; mindegyik modell hozzájárult ahhoz, hogy megváltozzon a Hyundai márkáról Európa-szerte kialakult kép. Az új Santa Fe a Hyundai legfrissebb formai jellemzőit viseli magán; a jellegzetes hatszögletű hűtőmaszk és a határozottabb profil optikailag egybe fogja a modellkínálat tagjait.

Az olyan fejlett biztonsági és kényelmi funkciók, mint az önműködő vészfékrendszer, a távolságtartó tempomat, a körkörös panoráma monitor, vagy az adaptív távolsági világítás (2015 decemberétől) még vonzóbbá teszik a Santa Fe modellt azoknak az ügyfeleknek a szemében, akik szabadidőjárművüktől megbízható minőséget és a legmodernebb technológiákat várják el. Az utastérben visszafogott módosítások és új anyagok erősítik meg a Hyundai szabadidő-csúcsmodelljének státuszát.

New Santa Fe (4)_resize

Formazerv

- A külső formatervet érintő módosítások révén az új Santa Fe vonásai a legfrissebb szabadidőjárműves, családi arculatot tükrözik.

- Az orr és a far kialakítását érintő módosítások még sportosabbá, még határozottabbá tették a modell megjelenését.

- A belső tér prémium hatását új, kiváló minőségű anyagok és friss színek választéka fokozza.

A legújabb Santa Fe megőrizte a Hyundai ‘családi megjelenését', a rokonságot a következő stíluselemek erősítik: a márka jellegzetes, hatszögletű hűtőmaszkjának frissen átdolgozott, kifinomultabb kiadása, króm kivitelben. A határozott fellépést új első és hátsó lökhárítók erősítik, áttervezett első ködfényszórókkal és ezüst keretbe foglalt, LED-es nappali világítással. Elöl a xenon fényszóró új belső elrendezést kapott, a hátsó lámpatestek megjelenését friss LED-es rajzolat aktualizálja.

A modern, merész külső megjelenéshez hozzájárulnak a frissen tervezett, 17, 18 vagy 19 colos könnyűfém keréktárcsák is, amelyek kiemelik a modell kifinomult vonalait, egyben megerősítik a típusnak a Hyundai Motor szabadidőjármű-kínálatának élén elfoglalt helyét.

 

„Az új Santa Fe egy sor olyan fontos módosításon esett át, amelyek kihangsúlyozzák megjelenését és sportos személyiségét.” - mondta Raf Van Nuffel, a Hyundai Motor Europe termékgazdálkodási igazgatója. „Az autó európai népszerűsége rávilágít, hogy a SUV ügyfelek vonzó megjelenésű, kifinomult modellnek tartják a Santa Fe-t.”

New Santa Fe (5)_resize

További finomítások a beltérben

A Santa Fe utastere, akárcsak eddig, kifinomult és kényelmes környezetet kínál az utasoknak, miközben a módosított középkonzol, továbbá az átdolgozott multimédiás-navigációs rendszer még stílusosabb képet rajzol a modellről. A formaterv és a funkcionalitás közötti viszony a vezetői környezetben is érvényesül: az új anyagok és színek a Hyundai zászlóshajójának immár hagyományosnak tekinthető, prémium minőséget teszik még intenzívebbé.

Biztonság, komfort és praktikum

- Új, fejlett aktív biztonsági technológiák

- Új kényelmi funkciók erősítik a prémium hatást

- Új multimédiás navigációs rendszer DAB digitális rádióvevővel a fokozott minőségért és praktikumért

Az eredeti Santa Fe eleve magas színvonalú biztonsági felszereltségét továbbfejlesztve az új Santa Fe egy sor új aktív biztonsági és kényelmi funkciót vezetett be. A Hyundai márka megítélésének változásával összhangban a prémium hatást és a kifinomult megjelenést tovább fokozó módosításokat eszközöltünk az új modellen.

A Hyundai Motor globális biztonsági filozófiájához igazodva olyan új, aktív biztonsági jellemzőket vezettek be, amelyek kategóriaelső szinten tartják a felszereltséget, valamint az utas- és gyalogosvédelmet.

New Santa Fe (2)_resize

Önműködő vészfékrendszer

Az autonóm vészfékrendszer (AEB) a váratlan vészhelyzetekben figyelmezteti a vezetőt, illetve szükség esetén képes az automatikus lassításra. A radar és kamera alapú érzékelőkkel működő AEB rendszer három fázisban üzemel: először optikai és hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, közben fokozatosan növelve a fékerőt. Amennyiben a rendszer úgy érzékeli, hogy ütközés veszélye fenyeget, automatikusan üzembe helyezi a fékrendszert, teljes erővel lassítva, hogy elkerülje az ütközést vagy enyhítse annak következményeit.

A potenciális veszélyekre forgalmi figyelmeztető rendszerek hívják fel a figyelmet

A vezető kényelmét és az utazás biztonságát fokozó holttér-felügyeleti (BSD) rendszer újonnan jelent meg az új Santa Fe felszereltségében. A radar technológián alapuló, sávváltást támogató funkcióval felvértezett holttér-felügyeleti rendszer (BSD) a jármű hátsó sarkainál figyeli a forgalmat, és a külső visszapillantó tükrökben megjelenített, vizuális jelzéssel tájékoztat, ha gépkocsit észlel az új Santa Fe holtterében. Amennyiben a vezető ilyenkor működtetni kezdi az irányjelzőt, hangjelzés figyelmezteti a veszélyre.

A BSD rendszer érzékelőit alkalmazó keresztirányú forgalom-felügyeleti rendszer (RCTA) mérsékli az ütközés veszélyét a keresztben haladó forgalom résztvevőivel, amennyiben a vezető rossz látási viszonyok között kényszerül szűk helyről kitolatni. A jármű mögötti területet radar segítségével 180 fokban pásztázó RCTA berendezés hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt a keresztirányban közeledő járművekre.

Fokozott kényelem és praktikum az intelligens vezetőtámogató rendszereknek köszönhetően
Az új, adaptív tempomat rendszer biztonságosabbá, pihentetőbbé teszi a vezetést azáltal, hogy automatikusan tartja az előre beállított távolságot az elöl haladó jármű mögött. A berendezés az aktuális forgalmi helyzet függvényében önállóan csökkenti az új Santa Fe sebességét, vagy felgyorsít az előre meghatározott sebességre.

Az adaptív távolsági világítás bevezetésével (2015 decemberétől) még teljesebb lesz az új Santa Fe kényelmi segédberendezéseinek kínálata, míg az új, innovatív körkörös panoráma kamerarendszer a manőverezést teszi biztonságosabbá. Utóbbi rendszer stratégiai pontokon elhelyezett kamerák segítségével az autó teljes környezetét megjeleníti a vezetőnek, ami hasznos segítség, ha szűk réseken vagy keskeny parkolókban kell manőverezni. A parkolást még kényelmesebbé tevő intelligens parkolást segítő rendszer mostantól a merőleges és párhuzamos beállásokat egyaránt támogatja.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: