DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
Egyéb

Túl gyorsan fogy az új Honda Japánban

Szinte még csak most jelent meg az S660-as modell, ám a Hondának komoly gondjai akadtak vele: egyszerűen elkapkodták az összeset, amit ebben az évben a piacra szántak.

TM15



Az S660 egy egészen új élmény ígér az olcsó sprtautók terén, mint amit korábban tapasztalhattak a Honda tulajdonosok. A kocsit egy 0,66 literes, 63 lóerős turbómotor hajtja, valamint egy hatsebességes váltó került bele, ám egy kis extra pénzért akár egy hetedik fokozatot is rendelhet a vásárló. A Honda szerint annak ellenére, hogy milyen kicsi a motor, a hangja tökéletesen meg fog egyezni egy nagy teljesítményű sportautóéval. Az ára jelenleg 1 980 000 yen (4,5 millió forint).

honda-s660-concept-7_1600x0w

Egy érdekes tény, hogy a cég a fiatalabb korosztálynak szánta az autót, ám az eladási statisztikák szerint szinte az összes modellt (8660 darabot) 40 év felettiek vásárolták meg. Ez azzal magyarázható, hogy rengeteg fiatal nem érzi szükségét egy saját autó fenntartásának, hiszen a fejlett tömegközlekedés megoldja számukra a közlekedési problémákat. Egy felmérés szerint a 40 évnél fiatalabb Japánok között 46 százalékot esett a jogosítvány tulajdonosok száma az elmúlt 13 évben.

HONDA_S660_JW5_01

Európában sajnos azért sem lehetett megvásárolni az S660-ast, mert kizárólag Japánban forgalmazták. A következő előrendelési ciklus szintén ott nyílik majd meg először, ám a hírek szerint érkezik majd egy új változat is, amely már keménytetőt és egy 130 lovas turbómotort is kap majd. Ezt viszont már a globális piacra szánják, így bármikor beszerezhetünk belőle egyet.

Honda-S660-

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: