DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
Egyéb

Hova jár enni Raikkönen Budapesten?

Mit csinálna Kimi Raikkönen, ha szabadon eltölthetne néhány napot Magyarországon? És melyik étteremben találhatod meg a finnt a versenyhétvégén? Az F1 hivatalos honlapja kiderítette.

A Formula-1 következő állomása a háromhetes pihenőt követően a Magyar Nagydíj lesz, ennek apropóján pedig az F1.com írt pár hasznos tanácsot a városról az idelátogató turisták számára. Mindehhez pedig a Ferrari finnje, Raikkönen fűzött kommentárt, aki a mezőny összes versenyzője közül leginkább érzi a Hungaroringet hazai versenyének.

„Nagyon kedvelem Budapestet. Csodás város, ahol rengetegféleképpen el lehet ütni az időt a klubokban és a vendéglőkben” - ecsetelte a 35 éves pilóta. „Sok finn utazik el erre a versenyre, mert van valami történelmi kapcsolat Magyarország és Finnország között, így a szezon során számomra ez áll legközelebb egy hazai nagydíjhoz. A pálya elég lassú, de fizikálisan nagyon is megerőltető, így egy versenytáv komoly kihívást jelent.”

Dppi_00115006_649



Az F1 hivatalos oldala a rajongók figyelmébe az Articsóka, az Iguana és a Bagolyvár éttermet, valamint a Móri Borozót ajánlja, és Raikkönen is elmondta, hogy hol étkezik legszívesebben a Magyar Nagydíj ideje alatt.

„Ügyelnem kell arra, hogy mit eszek egy versenyhétvégén, ezért általában az olasz éttermekbe megyek, mint amilyen például az Articsóka is, vagy valamelyikbe a hotelünk közelében” - árulta el.

Bár a Magyar Nagydíj után négyhetes pihenő vár a mezőnyre, ez nem jelenti azt, hogy a pilóták tovább maradnának az országban - a legtöbben jóval extrémebb helyszíneken üdülnek, ám a Ferrari pilótája elmondta, hogy ha úgy adódna, ő szívesen szétnézne Magyarországon is.

„Ha eltölthetnék pár napot az országban, akkor hajóznék egyet a Dunán, és szétnéznék a város határain kívül is, hogy meglássam, milyen is a vidék” - utalt Raikkönen arra, hogy ezentúl senkinek nem kell meglepődnie, ha egy F1-es világbajnokot lát ringatózni a Duna vizén. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: