DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 29. szerda
Egyéb

Előnyére változott - Ford Focus Titanium 1.5 TDCI DPF

Az autóipar mai tudását remekül lehet demonstrálni a nemrég felfrissült kompakt Forddal. Az újdonság legfőbb változásai leginkább a lemezek alatt és a fejlettebb elektronikában rejlenek.

Öt évvel ezelőtti bemutatásakor az egyik legélvezetesebben vezethető és a legfrissebb elektronikai elemekkel ellátott autó volt az új Ford Focus. Ám így is eljött a ráncok felvarrásának az ideje, így az újdonság megkapta a Mondeón, Fiestán megismert Aston Martin hűtőrácsot, ezen felül változtak még az első lámpák és a lökhárítók is. A lemezek alatt is sokat finomítottak a modellen, ide tartozik a karosszéria hegesztési pontjainak a megváltoztatása és hogy néhány helyen erősebb lemezeket alkalmaznak. Ez a beavatkozás szilárdabbá tette a kocsit, így jobb az autó irányíthatósága, amihez a közvetlenebb elektromos szervokormány is hozzájárult.

BETH8049



Az utastérben arról lehet felismerni a ráncfelvarrott Focust, hogy a két első ülés közé beépítettek egy térelválasztóval ellátott tárolót és kevesebb a gomb a középkonzolon. Javult még a hangszigetelés is, így még csendesebbé vált az utastér, a futóműtől, gumiktól érkező zajok kevésbé hallatszódnak be.    

Az autóiparban slágertéma a gazdaságosság, a frissítés egyik terméke az új dízelmotor család, amely már 1500 köbcentis, ami 120 lóerőt és 270 Nm-t teljesít. A mindennapi közlekedésben ez a változás úgy jelentkezik, hogy a motor teszi a dolgát, és hozza a műfaj elvárásai: alacsony fordulatról jól húz, nyomatékos és viszonylag jól mozgatja a kombi karosszériát. A fogyasztása azért itt is eltér a gyárilag megadott álomértéktől, 5,6 literes átlagot mértünk.

A Ford a hirdetéseiben is nagy hangsúlyt fektet a vezetési segédrendszerekre. Ezek természetesen szintén frissültek, a tíz éve még sci-finek számító önmagától való beparkolás mára valóság, ez a funkció azzal bővült, hogy már ezt a mutatványt úgy is tudja az autó, hogy tolatva, kilencven fokos szögben önmagától beáll, az újdonság már kiálláskor sem hagyja cserben a sofőrt. Ezen felül az érintőképernyős kijelző kezelése is könnyebbé vált.

 

Hossz/szél./mag.: 4560/1823/1492 mm

Motor: 1495 cm3, 120 LE/ 3600, 270 Nm/1750-2500

Gyorsulás (0-100 km/h): 10 s

Ár: 6 600 000 Ft (Alapár: 5 300 000 Ft) Plusz 850 000 Ft készpénz kedvezmény

Tesztautó: Ford Vagép, Miskolc

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: