DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Egyéb

Honda HR-V: Karakteres és kupészerű a kompakt szabadidő-autók új generációja

A kompakt szabadidő-autók új generációja – tágas és variálható, mint egy MPV, masszív, mint egy SUV és éppoly’ karizmatikus, akárcsak egy kupé.

A kompakt szabadidő-autók szegmensének legfrissebb tagjaként a vadonatúj Honda HR-V teljesen új szemléletmódot képvisel. Különleges koncepciójában az egyterűek (MPV) helykínálata és variálhatósága egyesül a SUV-ok tekintélyt parancsoló kisugárzásával és a kupék karakteres megjelenésével. Mindemellett élmény vezetni és kifejezetten takarékos, így ideális választás a kategória vásárlói számára.

56935_2015_Honda_HR_V_resize



A Honda becslései szerint az új HR-V jövőbeni vásárlóinak 70 százaléka másik márkáról nyergel át, s vélhetően egyterűt vagy középkategóriás ötajtóst vezetett korábban. A 4,3 méter hosszú HR-V-t úgy tervezték, hogy egyedülálló fiataloknak és gyerekvállalás előtt álló pároknak egyaránt ideális legyen, azaz tökéletesen passzoljon életvitelükhöz, s igazodjék a jelenkori dizájntrendekhez.

40676_2015_Honda_HR_V_resize

Az új HR-V-ről már első pillantásra lerí, hogy a céltudatos, kifinomult esztétikai érzékű fiatalságot hivatott megszólítani, vonzó, markáns vonalakkal jellegzetesebbé tett karosszériája egyszerre sportos és robusztus, ötvözve a kupék és a szabadidő-autók legnemesebb tulajdonságait. Magas építésével (1605 mm) és különleges formavilágával elegáns, erőteljes benyomást kelt, s egyértelműen látszik rajta, hogy biztonságos, megbízható és funkcionális.

56952_2015_Honda_HR_V_resize

Páratlan konstrukciója komoly előnyt jelent a hétköznapokon, hiszen a belsőtér a kategória legtágasabbja, a Honda által fejlesztett, innovatív Mágikus Ülésrendszer pedig végtelenül sokoldalúvá és praktikussá teszi a modellt. Elsőrangú mivoltához a kabinban használt, kiváló minőségű alapanyagok is hozzájárulnak, csak úgy, mint a különleges hangulat, ami kellemessé, egyszersmind sportossá teszi az óriási utasteret.

56960_2015_Honda_HR_V_resize

Az új HR-V motorpalettáján két - nagy hatékonyságú - erőforrás szerepel a forgalmazás kezdetén. Az 1.6 i-DTEC 120, az 1.5 i-VTEC 130 lóerős, s mindkettő az Earth Dreams motorcsalád tagja. Az erőátvitelről alapesetben hatfokozatú kéziváltó gondoskodik, de az i-VTEC egységhez folyamatosan változó áttételű automatikus nyomatékelosztó (CVT) is rendelhető.

56938_2015_Honda_HR_V_resize

Az új HR-V a Honda következő generációs járműveinek előfutára, egyértelműen bizonyítva, hogy a márka továbbra is élen jár a technikai fejlesztésekben, s legfőbb célja, hogy könnyebbé tegye a vásárlók életét. Az új HR-V 2015 őszén kerül a márkakereskedésekre, vásárlói – az Eredeti Honda Kiegészítők mellett - három felszereltségi szint közül választhatnak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: