DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Egyéb

Tíz tény, amiért érdemes a Sharant választani

TDI, TSI és App-Connect: A Sharan új motorjai akár 14,3 százalékkal takarékosabbak az App-Connect rendszer pedig új infotainment-megoldásokkal hozza el a fedélzetre az Apple és a Google világát.

Kereken két évtizede az európai családok egyik legfontosabb négykerekű kísérője a rendkívül sokoldalúan variálható Sharan. Ezen kívül az összesen 800 ezer példányban napvilágot látott öt- vagy hétszemélyes Volkswagen modellek Ázsiában nemes üzleti egyterűként futottak be fényes karriert.

db2015au01031_large_resize



Most az idáig 200 ezer példányban értékesített aktuális nemzedék mélyreható műszaki változtatásokkal továbbfejlesztett változata debütál. Számos kényelmi és vezetői segédrendszer most debütál a típusban, s ezek közül több szintén újdonságnak számít a Sharan kategóriájában is. Teljesen megújította a Volkswagen – a márka a híres „Bulli” jóvoltából a kompakt kisbuszok feltalálója – az infotainment rendszerek kínálatát. Az összeköttetés elérhető legmagasabb szintjét kínálják, hiszen első ízben elérhetőek a MirrorLink™, az Apple CarPlay™ és a Google Android Auto™ kapcsolódási technológiák. A középpontban emellett a Sharan új motorjai állnak, amelyek akár 14,3 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, s megfelelnek az Euro 6 károsanyag-kibocsátási norma előírásainak.

db2015au01030_large_resize

Tíz fontos tény az új Sharan kapcsán:

1.     Új turbófeltöltéses motorjai akár 14,3 százalékkal kevesebb üzemanyagot igényelnek; a legtakarékosabb modell fogyasztása mindössze 5,0 l/100 km.

2.     Minden motor (115-től 220 lóerőig) megfelel az Euro 6 károsanyag-kibocsátási norma előírásainak.

3.     Teljesen új infotainment rendszerek.

4.     Tökéletes összeköttetés az Android Auto™ (Google), a CarPlay™ (Apple), a MirrorLink™ és a Volkswagen Car-Net jóvoltából*.

5.     A Holttér-érzékelő (amely opcionálisan a sávtartást segítő Lane Assist rendszerrel is összeköttetésben áll), a kiállás-asszisztens és a másodlagos ütközésvédelem avatja még biztonságosabbá.

6.     Első ízben rendelhető a Sharanhoz a követési távolság automatikus szabályzása (ACC) és a városi vészfék-funkcióval is ellátott Front Assist.

7.     Új LED-technikájú hátsó lámpák és 16 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsák.

8.     Lényegesen igényesebb hatást keltenek a belső tér nemesebb díszítései és anyagai, valamint a tökéletesített műszeregység.

9.     Európai piaci bevezetés július közepétől.

10.    A piaci start idején exkluzív Beach és Ocean modellek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: