DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
Egyéb

Lamborghini Huracant tesztelt a MotoGP-legenda

A MotoGP-ből 2012 év végén visszavonult kétszeres világbajnok Casey Stoner múlt héten a Lamborghini bolognai gyárába látogatott, majd néhány nappal később már pályán tesztelhette a Huracant.

Egészen pontosan a Róma közelében fekvő épített versenypályán, Vallelungában járathatta meg az 5,2 literes, V10-es motor által hajtott, 620 lóerős olasz szuper-csúcsmodellt, a Lamborghini Squadra Corse mérnökeinek szakértő útmutatása mellett. Az ausztrál motoros legenda a versenycsapat fiatal pilóták tesztelésére szánt napjába csatlakozott be, és a nem mindennapi tesztről egy külön, olasz nyelvű sajtóközleményt is kiadtak, amelyben Stoner is megszólal.



„Szeretném megköszönni az Automobili Lamborghininek, hogy már múlt héten is vezethettem egyszer a Huracant, majd most, ezen a vallelungai teszten is. Nem hiszem, hogy túl sok ember életében megadatik ilyen lehetőség, és tényleg fantasztikus napot töltötte el a csapattal. Külön köszönet Adrian Zauggnak és a többi instruktornak. A Huracan Super Trofeo volánjánál megtapasztaltam, milyen különleges érzés egy Lamborghinit vezetni egy igazi versenypályán. Ez egy olyan élmény volt, amit a jövőben mindenképp szeretnék megismételni” – hangzott Stoner nyilatkozata. 

A jelenleg 29 éves ausztrál pilóta idén egy röpke verseny erejéig visszatér a motorversenyzéshez – a legendás suzukai 8 órás endurance futamon fog elindulni egy Honda CBR 1000 RR volánjánál. Amikor pedig épp nem a sebesség oltárán áldozik, gyönyörű szép feleségével, Adrianával és kislányukkal, Alessandra Mariával tölti minden szabadidejét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: