DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 27. péntek
Egyéb

Utcai változat készül a 986 lóerős McLarenből

Egy brit cégspecialista jelenleg gőzerővel dolgozik az eredetileg kizárólag pályaversenyzésre szánt, 986 lóerős McLaren P1 GTR szuper-sportautó utcai forgalomba állítható változatán.

A Hampshire-i központú Lanzante cégtől nem újkeletű ez a fajta merész vállalkozás, hiszen 20 éve dolgoznak együtt a McLarennel a wokingiak által gyártott F1-es és GTR-sportautók egyedi vevőknek szánt, speciális változatainak elkészítésén és létrehozásán.

A P1 GTR-ből annak ellenére is 40 darabot adott már el a McLaren, hogy a közel kétmillió angol fontba kerülő csúcsmodellt utcai forgalomban nem, csak versenypályán lehet vezetni. A jó eladási mutatókon felbuzdulva vágtak bele a mostani projektbe. Hogy mi lesz az utcai változat ára és pontosan milyen paraméterekkel fog rendelkezni a csak pályán használható modellhez képest, arról a cég képviselő nem tudtak részleteket elárulni, mivel minden egyes példányt az adott vevő speciális, egyéni igényei szerint fognak megépíteni.  

Lássunk egy videót a McLaren P1 GTR már meglevő, pályás modelljéről. Ez lesz tehát a kiindulási alap az alkotói munka megkezdésekor… 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: