DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 24. kedd
Egyéb

Eladási rekordok! - Világszerte hasít a Mercedes

Története legjobb negyedévét produkálta a stuttgarti székhelyű Daimler, megdöntve a tavalyi rekordokat. Csak márciusban több mint 183 ezer saját márkás autót adtak el világszerte, az első negyedéves adat pedig megközelíti a 430 ezret.

A kiugró eredményt a konszern vezetője a cég modelloffenzívájával, a kompakt autók, valamint a sportos terepjárók sikerével magyarázta. A legnagyobb ugrás (20%) a kínai piacon következett be, ezzel a távol-keleti óriás az eladások számát tekintve megelőzte az Egyesült Államokat. De Európában is sikerült 16%-ot meghaladó növekedést elérni, ami az itteni autópiac magára találásának újabb bizonyítéka.

FlottaAuto



Márciusban a Mercedes Európában eladásait 16,3 százalékkal, 89 ezerre növelte. Ebből Németországban 27 ezer autót adott el, 6,2 százalékkal többet, mint 2014 márciusában. Nagy-Britanniában 19,5, Franciaországban 42,4, Spanyolországban 44,5, Belgiumban pedig 38,8 százalékkal több autót értékesítettek márciusban. 

Az Egyesült Államokban 30 ezer autót adott el márciusban a Mercedes, 9,2 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben eladásai 18 százalékkal, 54 ezerre emelkedtek. Ebből valamivel több mint 30 ezer autót adott el Kínában, 20,8 százalékos növekedéssel. A Mercedes első alkalommal adott el több autót márciusban és az első negyedévben is Kínában, mint az Egyesült Államokban. Tavaly még az Egyesült Államok volt a legnagyobb piaca. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: