DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Energiabomba az új Peugeot 208

Bevezetése után három évvel megújul a márka legkelendőbb modellje, a Peugeot 208. A modellfrissítéshez mindent számba vettek: határozottabb lett az egyszerre sportos és előkelő stílus, ami többek között a karmokat formázó 3D LED-sorban (széria felszerelés), az új színekben, köztük a sziporkázó Orange Power árnyalatban, valamint a testreszabható új kínálatban ölt testet.

208GTibyPSP_1502STYP001B LD_1



A modellpaletta a Peugeot Sport által kifejlesztett GT Line (Magyarországon nem elérhető) és GTi változatokkal bővül, nyomatékosítva a márka felsőkategóriás szándékát. Az új Peugeot 208 felszereltségét a városi vezetés megkönnyítése jegyében fejlesztették tovább (Active City Brake, MirrorScreen, tolatókamera, Park Assist). A PureTech és a BlueHDi motorokba beépítették az Euro 6 által megkívánt legújabb fejlesztéseket, és a választékban megtalálható a világ legtakarékosabb szívómotorja, amely mindössze három liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren, kilométerenként CO2-kibocsátása pedig 79 gramm! Az új Peugeot 208 forgalmazása idén júniusban indul Európa-szerte.

A forgalomba helyezések közel 30 százalékát képviselő B szegmens az európai gépjárműpiac második legjelentősebb kategóriája. A modellek és karosszériaváltozatok rendkívül széles választéka ellenére (ide tartoznak a szabadidő-autók és a városi terepjárók is) a ferdehátú kompakt változatok továbbra is nagy fölénnyel vezetnek, a vevők több mint kétharmada ezeket választja. Ebben az egyre kiélezettebb versenyt diktáló szegmensben a Peugeot 208 továbbra is kulcsszereplő.

A nagymúltú 200-as sorozatok történelmi tekintélyével és a márka teljes tudáskincsével felvértezett Peugeot 208 első nemzedéke az egymilliomodik példány legyártásához közeleg. A Peugeot 208 típusnak és a Peugeot 2008 városi crossovernek köszönhetően 2014-ben megerősítette a márka dobogós helyezését a B szegmensben.

208GTibyPSP_1502STYP003 LD

Az új Peugeot 208 erős érvekkel indul a kitűzött célok eléréséért: az új stílus egyszerre vonzó és karakteres, a kínálat még gazdagabb lett a színek, a testreszabási lehetőségek és a felszereltségi szintek tekintetében, és tovább bővült a fokozott kényelmet és biztonságot szolgáló felszerelések sora. A hatékonyság és a takarékosság kettős szempontja szerint újult meg a motorválaszték is.

A Peugeot 208-at a bevezetése óta olyan városi kompaktként tartják számon, amelynek sokoldalú személyisége remekül harmonizál a márka fő értékeivel. A megújult modell változtatás nélkül tovább viszi azt, ami a Peugeot 208 karakterét és megjelenését meghatározta: az egyszerre előkelő és sportos külsőt, az energiát sugárzó, modern arányokat, valamint a nagy műgonddal kialakított stílust.

Vitathatatlan értékek ezek, ám a Peugeot formatervezői ennél is tovább mentek: új célként a még erősebb érzelmi hatás elérését tűzték ki, az elődénél is vonzóbb és határozottabb külső megteremtésével. Az új egyéniség kialakításához természetesen a robusztusság növelésén és az érzékelt minőség javításán át vezetett az út.

208_1502STYP005N LD

Érthető hát, hogy az új Peugeot 208 első pillantásra lenyűgöz az elődjénél határozottabb, robusztusabb és előkelőbb megjelenésével.

Az első lökhárítók vonala tagoltabb, precízebb és izmosabb. A szélesebb hűtőmaszk, az elődénél vastagabb, krómozott díszléccel együtt mostantól teljesen belesimul a lökhárítóba. A Peugeot modellekre jellemző minőség és robusztusság érzetét kelti. A magasabb felszereltségi szinteken az új « EQUALIZER » hűtőmaszknak egyedi 3D hatást kölcsönöz a krómozott, gravírozott felirat. A különálló első ködlámpákkal együtt az orr-rész új megjelenése jóvoltából szélesebbnek, dinamikusabbnak tűnik az autó, látványában is jobban « fekszi » az utat. Mindez sportos hatást kelt.

Az első rész további meghatározó eleme az új kettős árnyalatú fényszóró, amelynek fekete, krómozott maszkja határozottabb megjelenést kölcsönöz a lámpának. Az összképet a nagyragadozókat idéző, modern, 3D LED-világítás teszi teljessé. Az új első fényszórók az alapfelszereléshez tartoznak a második felszereltségi szinttől.

208_1502STYP001 LD_

A jármű oldalnézete megőrizte elődje energikus és modern arányait (csökkentett túlnyúlások, mértékletes magasság). Az új Peugeot 208 oldalnézetének mégis egyedi jelleget kölcsönöznek azok az újdonságok, amelyek egyértelműen megkülönböztetik az új modellt elődjétől. Az új keréktárcsák kínálata a 15’’-os NIOBIUM dísztárcsáktól az új 16’’-os TITANE alufelniken át a Peugeot 208 GTi « Storm Mat » megjelenésű 17 colos CARBONE könnyűfém kerekekig terjed. A választékban többféle 16 és 17 colos könnyűfém keréktárcsa szerepel, valamennyi exkluzív megjelenésű: színezett, magasfényű, vagy gyémánthatású fényezésből adódóan egyedi, illetve lézergravírozott. Mostantól a harmadik felszereltségi szinttől széria a krómozott tükörház, amely tovább fokozza a modell sikkes és sportos karakterét.

 

Hátul a lámpák és azok új, fénydiódás, 3D hatású, karomszerű megjelenése ragadja magával a tekintetünket. Jellegzetes Peugeot stíluselem a három karmot formázó lámpa, amely valamennyi modellen megtalálható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: