DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Egyéb

Idén mindenki Fordot akar majd venni?

Az új termékek tekintetében a Ford Európa minden idők egyik legizgalmazsabb évére készül, és várhatóan még több vásárló szemében varázsolja majd vonzóvá a Ford márkát.

2015-ford-mondeo-coupe



2015-ben a vadonatúj Ford Mondeo mellett megjelenik a Galaxy, a stílusos S-MAX, valamint a sokoldalú C-MAX és Grand C-MAX is. Az új Ford Vignale Mondeo lesz idén a magas szintű Vignale termék- és vásárlói élmény program az első modellje. Mindezeken felül a típus gyártásának ötven éves története során az új Ford Mustang most először lesz kapható Európa-szerte, és ugyancsak idén jelenik meg a márkakereskedésekben az új Focus ST benzin- és dízelmotoros változata is. A Ford ráadásul kibővíti a vadonatúj Mondeo kínálatát: bemutatkozik az első Mondeo Hybrid, valamint megérkeznek az Intelligens Összkerékhajtással, illetve a díjnyertes 1,0 literes EcoBoost motorra felszerelt modellváltozatok is. A 2015-ös év későbbi időszakában ezen felül megkezdődik a modern Ford Edge SUV gyártása, s az új szabadidő-autó a Kuga és az EcoSport modellekkel együtt tovább erősíti a Ford pozícióját az európai SUV-piacon.

A márka új modelljei és haszongépjárművei iránti erős keresletnek köszönhetően a Ford Európa tavaly olyan magas szintre növelte piaci részesedését, amire 2011 óta nem volt példa. A vállalat most még eseménydúsabb évre készül, hiszen idén rendkívül sok új Ford jelenik meg az európai piacon. A Ford megerősítette, hogy 2015 közepén megkezdődik a vadonatúj, hétüléses Ford Galaxy forgalmazása. Ugyancsak ebben az éven érkezik a vadonatúj S-MAX, a C‑MAX, a Grand C-MAX, a C-MAX Energi plug-in hibrid, valamint – először Hollandiában – a Mustang is bemutatkozik. A vadonatúj Edge SUV gyártása a 2015-ös év későbbi szakaszában kezdődik. A Ford a vadonatúj Mondeo európai kínálatát is teljessé teszi, bevezetve az Intelligens Összkerékhajtással, a nagy teljesítményű benzines és dízelmotorokkal, valamint a díjnyertes 1,0 literes EcoBoost blokkal felszerelt modellváltozatokat. Az új Focus-család is tovább bővül az év elején, hiszen megjelenik az új Focus ST (sőt annak dízelmotoros kivitele is), emellett pedig az EcoSport, a Ranger, a Transit Connect és a Tourneo Connect felfrissített változatai is feltűnnek a márkakereskedésekben.

“2014-ben új személyautóink, haszongépjárműveink és technológiáink segítségével sikeresen növeltük piaci részesedésünket Európában.” – mutat rá Jim Farley, a Ford Európa elnök-vezérigazgatója. “2015-ben bátran építhetünk erre a lendületre – akárcsak arra, hogy számos új vásárlót érünk majd el nagyobb, gazdagabban felszerelt, nagy teljesítményű autóinkkal, amelyeknek kínálatában minden család megtalálhatja a neki megfelelő járművet.” 

A Ford új személyautóinak és haszongépjárműveinek sikere tavaly olyan piaci részesedést eredményezett, amire 2011 óta nem volt példa. A Ford értékesítései a kiskereskedelmi- és flotta-szektorban is növekedtek, méghozzá az iparág átlagánál nagyobb mértékben. A vállalat idén is arra készül, hogy számos új vagy jelentősen megújult személyautóval lép piacra: az elmúlt évben az ilyen járművek adták a teljes értékesített mennyiség közel 45 százalékát. 2015-ben a Ford a következő termékek bevezetésére készül:

Vignale

Idén a magas szintű Vignale termék- és vásárlói élmény program első modellje az új Vignale Mondeo lesz. A Vignale a kiválasztott európai márkakereskedésekben lesz kapható. Az Európa-szerte bemutatkozó új FordStores márkakereskedések részeként működő Vignale Termek belsőépítészei ugyanazok a dizájnerek voltak, akik az új Ford Mondeo Vignale is modellt megalkották. Ezekben a termekben történik majd a Ford új, magasabb színvonalú Vignale modelljeinek értékesítése. Azok számára, akik itt vásárolják meg új Ford Vignale modelljüket, a márkakereskedés megszervezi a szervizelt autók ingyenes be- és kiszállítását – akár otthoni, akár irodai címükre –, és a szervizelés időpontját is az ügyfelek számára legkedvezőbb módon ütemezi. A Vignale-ügyfelek minden kérdésüket egy ingyenesen hívható telefonszámon tehetik fel, és ugyanígy közölhetik igényeiket is. A kereskedés munkatársai a Vignale autókat mindig kiemelt figyelemmel kezelik, és waxolva, lemosva, kiporszívózva, újszerű állapotban adják vissza tulajdonosaiknak. 

2015-Ford-Kuga-front

SUV-modellek

A Ford SUV-kínálatának bővítése az új Kuga bemutatásával vette kezdetét 2012 végén. A vállalat tavaly vezette be a piacra a vadonatúj EcoSport kompakt SUV-modellt, ami egy kisautó praktikumát és kedvező árfekvését a szabadidő-autók tágas helykínálatával és sokoldalúságával ötvözi. Idén a Ford megkezdi a vadonatúj Edge gyártását, ami első ízben lesz kapható Európában. A vállalat emellett az EcoSport modellt is megújítja, így 2015-ben a Ford a kisméretű, közepes és nagyméretű szabadidő-autók friss és versenyképes kínálatával jelenik meg az európai piacon.

2015-ford-mustang-rear-view-2

Nagy teljesítményű Fordok

Izgalmas évre számíthatnak az izomautók rajongói, hiszen gyártásának több mint ötven éves története során az új Ford Mustang most először lesz kapható Európa-szerte. A kupé és kabrió karosszériával kínált autóhoz megrendelhető a Ford új, 2,3 literes EcoBoost motorja, valamint a márka legendás 5,0 literes, V8-as blokkjának legújabb változata is. Az új Focus ST már a 2015-ös év elején megjelenik a márkakereskedésekben. Az ötajtós és kombi változatban egyaránt megvásárolható új Focus ST most először lesz kapható dízelmotoros változatban is; ez a Ford eddigi legtakarékosabb és legalacsonyabb CO₂-kibocsátású izomautója. A vállalat a múlt hónapban erősített meg a hírt, hogy egy vadonatúj Focus RS-t is bemutat. A Ford már 1967 óta készít ilyen változatokat, ám a harmincadik RS-modell lesz az első, ami az egész világon kapható lesz; az új jármű egyike annak a több mint 12 új, nagy teljesítményű modellnek, amelyeket a márka 2020-ig a világ minden piacán bevezet.

Családi autók

A Ford családi autóinak kínálatához idén csatlakozó vadonatúj Ford Galaxy immár az ötödik generációt képviseli Európa egyik legnépszerűbb, hétüléses modellsorozatában. A családok számára a Ford az új modellek széles skáláját kínálja, amelyek közt a tavasszal megjelenő, vadonatúj S-MAX is szerepel. Ezzel egy időben a stílusos, új C‑MAX és Grand C‑MAX is megjelenik majd, tovább erősítve a MAX termékcsaládot, amiben a B-MAX és a vadonatúj C-MAX Energi (Európa legtakarékosabb benzinüzemű autója*) is megtalálható.

Ford_Mondeo_Hybrid_6

A vadonatúj Mondeo

A Ford idén a Mondeo Hybrid modellel is piacra lép, tovább szélesítve ezzel a vadonatúj Mondeo kínálatát, amiben az első 1,0 literes EcoBoost motorral szerelt Mondeo is feltűnik, vagyis immár ehhez a modellhez is megrendelhető az erőforrás, ami 2014-ben példátlan módon, zsinórban harmadszor nyerte el az Év Motorja címet. A Ford emellett az Intelligens Összkerékhajtást is bevezeti a modellsorozatban, akárcsak az új, 210 lóerős, szekvenciális kettős turbófeltöltésű 2,0 literes TDCi erőforrást.

Fontos technológiák

A vadonatúj Mondeo és S-MAX vásárlói idén már megrendelhetik a következő technológiákat:

·         Intelligens Összkerékhajtás, ami minden 16 ezredmásodpercben megméri a kerekek tapadását, és 100 ezredmásodperc alatt képes megváltoztatni a forgatónyomaték elosztását az egyes kerekek között

·         Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer, ami képes felderíteni az autó előtti útszakaszon tartózkodó – és az autó előtt esetleg áthaladó – embereket, s ilyenkor automatikusan fékez, ha a vezető nem reagál a figyelmeztető jelzésre

·         Merőleges parkolás funkcióval kiegészített Aktív Parkolóasszisztens, ami megtalálja a megfelelő méretű parkolóhelyet, és a vezető kormányzása nélkül is bemanőverezi oda az autót – akár a járdaszegély mellé, akár két autó közé, velük párhuzamosan. A technológia először az új Ford Focusban jelent meg

A vadonatúj S-MAX modellben mutatkozik be Európában a Ford Adaptív Kormányzás, ami a jármű sebességének megfelelően folyamatosan változtatja a kormánymű áttételezését. Ugyancsak ebben az autóban jelenik meg a szegmens első Osztott Első Kamera technológiája: az autó orr-részén elhelyezett 180 fokos látószögű kamera segít a rosszul belátható kereszteződések vagy parkolók biztonságos áttekintésében. Végezetül pedig minden autóhoz megrendelhető lesz idén a SYNC 2; a Ford csatlakozási rendszerének hangvezérlésével és nagy felbontású, 8 colos, színes érintőképernyőjével könnyen kezelhető az audiorendszer, a navigáció, a klímaberendezés és a mobiltelefon. Az egyszerű hangutasításokkal használható berendezés azt is megérti, ha a vezető kimondja, hogy “éhes vagyok”, s máris felkínálja a környékbeli éttermek címeit.

“Termékfejlesztési csapataink világszerte – különösen pedig itt, Európában – minden erejükkel azon dolgoztak, hogy olyan termékeket alkossanak, amelyek méltók a Ford megújulási tervéhez.” – avat be Joe Bakaj, a Ford Európa termékfejlesztési alelnöke. “2015-ben számos új modellt mutatunk be a nagy teljesítményű országúti autóktól kezdve a kiváló minőségű, alacsony fogyasztású, biztonságos és gazdagon felszerelt családi autókig, így ez az év a Ford Európa és a vásárlók számára egyaránt izgalmasnak ígérkezik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: