DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Egyéb

Jön az eddigi legerősebb Kuga

A Ford minden idők legerősebb Kuga modelljét kínálja: a 2,0 literes TDCi motor teljesítménye 180 lóerő, forgatónyomatéka pedig 400 Nm. Az áttervezett 2,0 literes TDCi dízelmotor teljesítménye 10 százalékkal nő...

NewKuga3



A Ford Kuga felszereltségi listáján számos újdonság jelenik meg, többek közt a szabadidő-autó eddigi legerősebb dízel hajtáslánca.A Kuga dízel- és benzinmotorjainak fontos fejlesztései közt a CO₂-kibocsátás csökkentése is szerepel, emellett pedig számos modern, az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást tovább mérséklő technológia is alapáron jelenik meg az autóban, például az Auto-Start-Stop rendszer és az Aktív Hűtőrács.

NewKuga2

“A Ford erősebb és tisztább üzemű modellekkel frissítette fel a Kuga kínálatát. Emellett ott van még a Ford kínálatában elsőként látható merész, új szín, a Tiger Eye metálfényezés, valamint az AppLink rendszerrel kiegészített SYNC, aminek segítségével az autós úgy vezérelheti az autó különféle rendszereit, hogy a kezét a kormánykeréken, tekintetét pedig az úton tartja.” – avat be Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke.A 20 legfontosabb európai piacon*** 2014 első kilenc hónapjában értékesített Kuga modellek 83 százalékát a Ford 2,0 literes TDCi erőforrásával rendelték meg a vásárlók. A Ford most 17 lóerővel, 180 lóerőre emelte a blokk legnagyobb teljesítményét, miközben a nyomatékcsúcs 340-ról 400 Nm-re nőtt. Ez a motor eddig sosem látott mérvű vonóerőt biztosít a Kuga számára, különösen a Ford Intelligens Összkerékhajtásával kombinálva, amit a legtöbb vevő ugyancsak megrendelt.A Kuga kínálatában egy új 1,5 literes EcoBoost benzinmotor is megjelenik*, 154-ről 143 g/km értékre csökkentve a CO₂-kibocsátást, ami több mint hét százalékos javulást jelent a most kifutó 1,6 literes EcoBoost benzinmotor emissziójához képest**. Mindemellett a Ford egy 120 lóerős, 2,0 literes TDCi blokkot is kínál, aminek CO₂-kibocsátása 12 százalékkal, 122 g/km* értékre csökkent.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: