DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Kiss Norbert fölcsapott évkönyvosztogatónak

Kücsön Gyula, Sarud önkormányzati képviselője, Berecz Mátyás, Eger alpolgármestere, Dr Berecz Kálmán, Kápolna polgármestere, Horváth Richárd, Hatvan polgármestere és Morvai János, Kál polgármestere. Ők voltak azok, akik az Autósport és Formula Magazin nemrégiben lezárult pályázatának keretében elsőként átvették a kiadó Autósport évkönyveit, , amelyeket iskoláknak, könyvtáraknak, művelődési házaknak ajánlott fel.

Ráadásul nem is akárkik vitték majdhogynem házhoz az ajándék-kollekciót: Kiss Norbert, Európa-bajnok kamionversenyző, valamint Kőváry Barna, magyar bajnok autóversenyző, műsorvezető, a hazai ralisport egyik legközkedveltebb személyisége adta át a települések képviselőinek az Autósport évkönyveket.

„Örülünk a könyveknek, és annak is, hogy Kiss Norbi barátom kezéből vehetem át” - mondja Horváth Richárd, Hatvan város polgármestere, aki nagyszerű kezdeményezésnek tartja kiadónk akcióját.

„Bár a digitalizáció, az internet korát éljük, hiszek abban, hogy ezeknek a gyönyörű kiállítású évkönyveknek a lapjait sok hatvani fiatal és kevésbé fiatal is forgatja majd, hiszen ezeken a lapokon bajnokok, példaképek szerepelnek, akik bárkinek inspirációt adhatnak” - fogalmaz a városvezető, aki azt sem tagadja: számára különösen kedvesek a Lada raliautókról készült anyagok. Talán sokan nem tudják: Horváth Richárd ismert és elismert Lada-szakértő, akinek már több felújított járműve kapott elismeréseket veteránversenyeken. Ráadásul Kiss oldalán már az autósportba is belekóstolt: egy zempléni veterán túraversenyen Európa-bajnok barátja mellett navigátorként mutatkozott be sikerrel.

IMG_4844



Horváth Richárd hozzátette: rendszeres olvasója a Formula magazinnak, valamint a formula.hu-nak is, és amint a járványhelyzet megengedi, ismét elhívja Hatvanba Kiss Norbit, akit ma már nagyon sokan kedvelnek a városban.

Szintén Kiss Norbi adta át Sarud önkormányzati képviselőjének, Kücsön Gyulának a könyveket, és dedikálta – elsősorban – a sarudi gyermekeknek.

„Norbi emberként és sportolóként is egy igazi példakép, és nagyon örülök, hogy nyaranta gyakori vendége az általam megálmodott Élményfalunak, ahol rendszeresen hódol a SUP-ozásnak, és persze azt is megmutatta már: egy profi autóversenyző a motorcsónakot is egy kicsit másként irányítja...”

Kücsön Gyula hozzátette: sikeres sportolóként, a természet- és az állatvédelem iránt elkötelezett médiaszemélyiségként igazi reklám a sarudi élményfalunak Kiss Norbi.

„Kiss Norbit kicsit olyannak tekintjük, mintha már kápolnai lakos lenne, hiszen a településünkön létrehozott Macskaárvaháza, állatvédelmi központja és az a sok-sok gyönyörű fa, amit a győzelmei után Kápolnán rendszeresen elültet, részévé vált településünk arculatának” - mondja Dr. Berecz Kálmán, Kápolna első embere, aki szerint az Autósport évkönyv lapjait a településen is sokan forgatják majd, hiszen – ahogy fogalmaz – a foci mellett még mindig az autósport a legnépszerűbb sportág Magyarországon.

IMG_4843

„Talán kevesen tudják, hogy Kiss Norbi a településünkön, Kálon is szolgálatot teljesítő polgárőr-egyesület tagja, Blahó László parancsnok úr jóvoltából, aki megismertette és megszerettette a bajnokkal a polgárőri munkát.

„Így egy kicsit mi is magunkénak érezzük Norbit, akivel nagyszerű személyes kapcsolatban is vagyok” – fogalmaz Morvai János, hozzátéve: „Norbival együtt rögtön el is juttattuk a káli iskolásokhoz az Autósport évkönyveket, ami bizonyosan sokaknak jelent majd örömet Kálban.”

Nem véletlen, hogy Berecz Mátyás, Eger város alpolgármestere, történész, tudományos kutató, az Egri vitézlő oskola hagyományőrző egyesület alapítója Kőváry Barnával együtt fogja eljuttatni a könyveket egri intézményekbe.

„Óriási örömünkre szolgál, hogy Barnát immáron egri lakosként köszönthetem, hiszen megszerette városunkat és ide is költözött” - mondja Berecz Mátyás, aki egy fordított interjú keretében rögtön ki is kérdezte Kőváry Barnát, hogy mit is szeret legjobban Egerben - persze az évenként megrendezett raliversenyen kívül.

„Én magam nem vagyok aktív autósport-rajongó, de azt tapasztalom, hogy milyen nagyszerű közösségeket teremt nálunk, Egerben az autóversenyeken indulás és a szurkolás, mennyi embernek jelent örömet a versenyek követése, így nagyon fontosnak tartom, hogy – természetesen a környezetvédelmi szabályokat betartva – minél több autósport-rendezvénynek adhasson helyet térségünk” - fogalmazott Berecz Mátyás, hozzátéve: „Kőváry Barna nemcsak sporteredményeivel, de különleges személyiségével, humorával is sok hívet szerzett az autósportnak, és bár már régóta nem aktív versenyző, még mindig az egyik legnépszerűbb, legkedveltebb figurája a hazai autósportnak, így különös öröm, hogy az ő társaságában juttathatom majd el az Autósport évkönyveket egri közintézményekbe, ahol bizonyosan nagyon népszerű lesz, hiszen autóversenyzőktől tudom: Eger az egyik leghálásabb és leglelkesebb közönsége a hazai ralifutamoknak.”

jelent örömet a versenyek követése, így nagyon fontosnak tartom, hogy – természetesen a környezetvédelmi szabályokat betartva – minél több autósport-rendezvénynek adhasson helyet térségünk” - fogalmazott Berecz Mátyás, hozzátéve: „Kőváry Barna nemcsak sporteredményeivel, de különleges személyiségével, humorával is sok hívet szerzett az autósportnak, és bár már régóta nem aktív versenyző, még mindig az egyik legnépszerűbb, legkedveltebb figurája a hazai autósportnak, így különös öröm, hogy az ő társaságában juttathatom majd el az Autósport évkönyveket egri közintézményekbe, ahol bizonyosan nagyon népszerű lesz, hiszen autóversenyzőktől tudom: Eger az egyik leghálásabb és leglelkesebb közönsége a hazai ralifutamoknak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: