DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Sebestyén Yamahával, hangvillákkal a Macskaárvaházban

Stílszerűen, közúton használt MT-3-as Yamahájával érkezett Kápolnára a Macskaárvaházba Sebestyén Peti gyorsasági motorversenyző, akit itthon és külföldön egyre többen tartanak a hazánk első számú MotoGP-esélyes versenyzőjének.

Peti idén a Supersport-világbajnokság résztvevője, a Yamaha Yart csapat által felkészített motorral versenyez, és egy műszaki hibából adódó bukás sem csökkentette eltökéltségét, hogy idén a mezőny toppilótái közé kerüljön. Petiről köztudott, hogy számos jó célt támogat: legutóbb például a végtaghiányos gyermekek alapítványának javára szervezett árverést versenyzői kesztyűjére, és elkötelezett a természet, az állatok védelme iránt is. 

 hangvilla 2



Kiss Norbi Macskaárvaházába néhány héttel Michelisz Norbert látogatását követően érkezett, hogy ő is gyarapítsa egy elültetett fával a mentett állatok környezetének szépítését és növelje a környék zölterületeinek nagyságát. 

Mivel a Yart Yamaha versenyműhely egy Graz melletti kisvárosban van, Farkas Pál kertészmérnök, az alapítvány immáron erdővé terebélyesedett faállományát önkéntesként gondozó kertészmérnök, a Globalplant Garden Kertészet vezetője egy itthon is elterjedt, de tipikus osztrák feketefenyő ültetését javasolta. 

A faültetés mellett közös fotó készült a Kápolnán élő világhírű hegedűművész primással, Báder Ernővel, aki egy, a minőségi hegedűk alapanyagát adó lucfenyő elültetésével csatlakozott Sebestyén Peti akciójához, és meglepetésként három hangvillával érkezett. "Remélem előbb-utóbb Peti és én is a Yamaha gyári csapatának tagja leszünk, persze én a Yamaha 'gyári zenészei' közé  pályázom, Peti meg remélem, előbb utóbb a hangvillások MotoGP-csapatában kap helyett" - mondta mosolyogva a világhírű fiatal hegedűművész, akinek a zenéje a világ számos országában királyokat, hercegeket és olajsejkeket tett a magyar henegűmuzsika rajongójává.

Báder Ernő elárulta: régóta szurkol Sebestyén Peti sikereiért. "Ami egy tragédia miatt nem sikerült Drapál Jánosnak, a rossz gazdasági körülmények miatt Harmati Árpádnak, reméljük Sebestyén Petinek fog, és személyében hamarosan világbajnok MotoGP-versenyzővel büszkélkedhetünk." Báder Ernő, Farkas Pál és Sebestyén Peti egy fotó erejéig a hegedűművész által hozott három hangvillából formált Yamaha emblémával is kifejezték elismerésüket az eredendően Japán, de Valentino Rossi és a bolognai Yamaha-Minarelli gyár révén egy kicsit olasz, és Drapál János, Harmati Árpád sikerei, valamint  Sebestyén Peti Yart Yamahá-s karrierje nyomán azért egy kicsit magyar kötődésű márka iránti elkötelezettségüket.

hangvilla 1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: