Steward
Bognár Viktor
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 9. csütörtök
Egyéb

Közleményt adott ki az MNASZ elnöke a koronavírus-járvány kapcsán

Április 30-ig minden eseményt felfüggesztenek a kialakult járványügyi helyzet miatt, a szezon újraindításához pedig empátiát, türelmet, kreativitást és fegyelmezett viselkedést kér Oláh Gyárfás.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke a minap lapunknak már nyilatkozott a koronavírus-járvány hatásairól, most pedig közleményt adott ki a helyzettel kapcsolatban – az alábbiakban ezt idézzük teljes terjedelmében:

mnasz-logo-1Tisztelt Tagság, Sportbarátaim!

Az alábbiakban felhívással, kéréssel fordulok a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség minden tagjához:

Az MNASZ Elnöksége a COVID-19 koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzetben hozott kormányzati intézkedések okán felfüggeszti az MNASZ 2020. évi versenynaptárában 2020. április 30-ig szereplő események megrendezését.

A 2020. évi versenynaptár módosításával kapcsolatban az MNASZ munkatársai folyamatos egyeztetéseket folytatnak az elhalasztott versenyek rendezőivel, illetve a nemzetközi

események esetében az FIA illetékeseivel. Az MNASZ elnöksége 2020. április 15-én újraértékeli a fennálló helyzetet és megteszi a szükséges további intézkedéseket.

Az MNASZ elnöksége, a Magyar Sport Háza üzemeltetőjének döntését figyelembe véve – mely szerint a Magyar Sport Házában semmilyen rendezvény megtartására nincs lehetőség –, valamint illeszkedve a Kormány egészségvédelmi intézkedéseihez, elhalasztja az MNASZ 2020. március 25-re összehívott éves rendes közgyűlését. A közgyűlés új időpontjáról az MNASZ elnöksége a későbbiekben határoz.

Ahogyan a világ szinte összes országában, úgy Magyarországon az élet minden területén, így az autósportban is példátlan összefogást kell tanúsítania az embereknek annak érdekében, hogy megfékezzék a koronavírus további terjedését.

Ugyanakkor már látható, hogy nem csak az egészségünk, hanem a teljes magyar autósport is új kihívások előtt áll.

A kialakult vészhelyzet meghaladja a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség kompetenciáját, ezért csak egy módon tudjuk szolgálni minden magyar ember egészségének a megőrzését, mégpedig úgy, hogy betartjuk a kormány által javasolt cselekvési tervet.

Most mindannyiunk empátiájára, kreativitására, türelmére és fegyelmezett viselkedésére van szükség ahhoz, hogy velünk együtt gyermekeink, valamint az idős családtagok, szüleink és nagyszüleink is jó mentális állapotban, egészségesen vészeljék át azt a helyzetet, amellyel minden nap szembe kell néznünk.

Az MNASZ elnöksége a szövetség sportszakmai vezetőivel közösen figyelemmel kíséri a kialakult helyzetet, és felkészülten áll a várható döntések elé.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség vezetősége nevében:

Oláh Gyárfás

a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Elnöke

Budapest, 2020. március 20.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?