DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Kiss Norbert fát ültet és vegán

Farkas Pál, a Globalplant Garden nevű faiskola agrármérnök vezetője bevallotta: Kiss Norbert szlovákiai kamion-Eb futama előtt - már csak babonából is – aranyeső- és ezüstfenyő-csemetéket is bekészített.

Végül a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzőnk egy második hellyel távozott a Slovakia Ringről, és ígéretét, miszerint minden dobogós helyezése után fát ültet, betartotta, hiszen kedvesével, Mártival, hazatérve versenyéről, egyik első útja mentett macskáihoz, a kápolnai Macskaárvaházba vezetett, hogy elültesse a győzelem fáit. 

Kiss Norbi faültetési akciója azonban nem várt meglepetéssel kezdődött. Több Heves megyei cég és civil szervezet vezetője ugyanis úgy döntött: egy saját fa elültetésével csatlakozik Norbi állat- és természetvédő kezdeményezéséhez. Így aztán egy kisebbfajta erdő keletkezett a Macskaárvaház kertjében, hiszen a füzesabonyi Fenstherm ablakgyár, a Kompolti Polgárőrség csapata, Soltész Gergő üzletember, a világhírű Ostorosbor Zrt. tulajdonosa, és a Pélyi Mezőgazdasági Zrt. Is egy-egy fa elültetésével jelezte szimpátiáját a magyar autóversenyző és mozgalma iránt. A meglepetés azonban még csak nem is ebben állt. Hanem abban, hogy Norbi a fák elültetését és megöntözését követő ebéden több szponzori felkérést is kapott. 

IMG_3675



„Már a múlt évi Egri Borszalonon, amit megtisztelt jelenlétével Kiss Norbi, sokat beszélgettünk arról, hogy jó lenne a minőségi egri borokat külföldön egy hozzá hasonló nagyszerű  autóversenyzővel is reklámozni – mondta Soltész Gergő, aki az Ostoros Borászat nemzetközi sikereinek menedzselése mellett folyamatosan dolgozik az egész Egri Borvidék jó híréért. Amikor a szakember megtudta, hogy Norbi vegán életmódra tért át, immáron biztossá vált számára, hogy hasznos és gyümölcsöző lehet az együttműködés a világhírű magyar autóversenyzővel, hiszen Európa számos igényes piacán ma már a borok között is elvárt a vegán védjegy. Ez annyit jelent, hogy nemcsak a bornak, de e csodálatos nedű készítésének folyamatában is tiszteletben kell tartani az állatok életét. Egy az igényességet értékelő fogyasztói piac épült a vegán mozgalomra, így Norbit arra kértem, legyen a vegán boraink követe, különösen azokban az országokban, ahol sportsikerei révén neve jól csengő márkavédjeggyé vált.”

Soltész Gergő egyébként néhány üveggel hozott is bajnok rozéiból a bajnoknak – ráadásul a szintén állatszerető üzletember borainak címkéjét is családjuk tagja, egy csodálatos magyar fajtájú kutya díszíti.

„Rendkívül szimpatikusnak, és támogatandónak tartjuk Kiss Norbi faültetési akcióját, amiben szeretnénk állandó partnerek lenni” - mondta Balázs Nóra, a Pélyi Mezőgazdasági Zrt. ügyvezetője, aki szintén üzleti ajánlattal kereste meg Norbit. 

„Magyarországon elsőként léptünk a piacra ökológiai gazdálkodásból származó ősi alakor búzából készült vegán tésztakínálattal „- meséli még mindig Balázs Nóra, hozzátéve: „Szeretnénk a magyar fogyasztókat az olasz tészták vásárlásáról visszaszoktatni a minőségi magyar termékekre, másrészt a Kiss Norbi autóversenyzői brandjéhez hasonló ismertségre szert tenni Olaszország, Ausztria és Németország piacain a világhírű magyar pilóta közreműködésével.”

„Elég intenzív időszakot élünk, és hétvégén  a Nürburgringen folytatódik az Eb, de az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó, ezért, ha csak egy órára is, lejöttem fákat ültetni és kicsit megszeretgetni a mentett árvaházi macskáinkat – mondja mosolyogva Norbi  és hozzátéve: a Pélyi Vegán Alakor Tésztákkal és a vegán Ostoros rozékkal felszerelkezve, hazaérve kedvesével, Mártival, valamint az otthoni cicákkal, Yukikóval, Marlenkával és Füstikével még eltöltenek egy meghitt estét, és elköltenek egy vegán tésztavacsorát egy pohár vegán rozéval a keménynek és kimerítőnek ígérkező németországi versenyhétvége előtt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: