DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 21. péntek
Egyéb

ECO GP: Magyar győzelem a Hungaroringen

A Goodyear megújulva, az ECO GP hivatalos abroncs szponzoraként, Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzővel tért vissza a versenypályára. A Pappas-Goodyear közös csapatát képviselve egy elektromos Smarttal, 2005-ös szerencsesisakjában vett részt a Hungaroringen rendezett futamon. A gumigyártó megújuló portfóliójában kiemelt szerepet kap az elektromobilitás, ezért állt a Magyarországon egy 9 órás megbízhatósági futammal debütáló elektromos autóverseny mellé.

A Hungaroringen jól teljesítettek a Goodyear új fejlesztésű Eagle F1 Supersport abroncsai. Kiss Norbert a Goodyear versenybokszában tartott vezetéstechnikai workshopján kiemelte, hogy a versenysportban az abroncsnak kiemelkedően fontos szerepe van. „Egy magas minőségű, innovatív abroncs komoly előnyökhöz juttathatja a versenyzőt és a csapatot.” – hangsúlyozta.

IMG_2258bAz első magyar ECO GP versenyt összesen 13, száz százalékban elektromos meghajtású autó teljesítette. A győztes a Tesla Taxi, Aracsi Mihály csapata lett, amely a 9 órás megbízhatósági versenyen összesen 117 kört tett meg Tesla Model S autójával.

A Magyarország mellett Abu Dhabiban, Andorrában, Németországban, Spanyolországban, Franciaországban és Ausztriában futamokkal rendelkező versenyre összesen 7 Tesla, 2 Renault Zoe, 2 Volkswagen E-Up, egy Nissan Leaf és egy teljesen elektromos hajtású SMART fortwo nevezett.

Bemutatkoztak a Goodyear SuperSport abroncsok – versenysportok inspirálták

„A Goodyear Eagle F1 termékcsalád 1985 óta európai luxus- és sportautók több generációjának biztosította a sportos autózást. A 2019-es Genfi Nemzetközi Autószalonon bemutatott Eagle F1 SuperSport termékcsalád, így meglehetősen komoly múltra tekint vissza, amely most a kor szelleméhez igazodva, innovatív technológiák jegyében született újjá. A versenypályán és közúton egyaránt használható abroncsok kielégítik a folyamatosan növekvő ultra-ultra nagy teljesítményű (UUHP) szegmens igényeit” – ismertette Rajnai Benjamin, a Goodyear Hungary marketing koordinátora, a cég versenybokszában tartott sajtótájékoztatón.

Kiss Norbert_ECO GP3

A Goodyear versenytapasztalataira építve kifejlesztett, a kínálat csúcsát jelentő, nagy teljesítményű gumiabroncs család tagjai: a Goodyear Eagle F1 SuperSport, Eagle F1 SuperSport R és az Eagle F1 SuperSport RS, innovatív technológiai megoldásai és gumikeverékei révén járulnak hozzá a féktávolság jelentős csökkentéséhez és a köridők javításához anélkül, hogy a vezetési élmény más elemei - így a kanyarodás és fékezés közbeni visszajelzés vagy a közelgő csúszáshatár érzékelése - csorbát szenvednének.

A Goodyear leginkább versenyorientált abroncsa az Eagle F1 SuperSport RS, amellyel még tovább feszegethetők a határok a versenypályán és közúton egyaránt. A speciális, versenyzésre kifejlesztett gumiabroncsok egyedülálló tapadást és teljesítményt biztosítanak felhasználójuknak. 

Az ECO GP eredménylistáját itt találják

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: