DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Ladával segítenek a ralisok Egerben

Különlegesen jófejséggel rukkolt elő a fiatal mérnökhallgatóból álló ralicsapat-tulajdonos, Szabó Árpád, a Lada-specialista PSZA Motorsport vezetője.

A szezonzáró Eger Ralin gyűjtést kezdeményeznek az állatok mentésével, valamint gyerekek és idősek állatterápiás gyógykezelésével foglalkozó kápolnai Macskaárvaház Alapítvány részére. Ladás csapat révén természetesen egy Lada típusú gépkocsi megvásárlásához szeretnének hozzájárulni. A rendkívül népszerű csapat kezdeményezéséhez azonnal csatlakozott Markó Zoltán, a Lada Magyarország projektigazgatója is, aki szerint a Ladánál hagyomány segíteni és jó ügyek mellé állni.

Lada Vesta



„Csapatunkat ketten alapítottuk Papp Arnolddal. Célunk az volt, hogy Magyarországon legyen egy olyan autósport-egyesület, amely a versenyzők teljes kiszolgálásban tud segítséget nyújtani, kezdve a logisztikától az autófelkészítésig. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a műszaki fejlesztésekre is, így próbájuk még professzionálisabbá tenni csapatunk autóit” - mesél Szabó Árpád a PSZA motorsportról, hozzátéve: „Jelenleg több versenyzőnk van az Rali1, a Rali2, a Historic és a MARB bajnokságban is. Az idei évben egy komoly támogatóval bővült a csapatunk a Lada Auto Hungary képében. Támogatásuk sok egyéb háttérsegítség mellett kiterjed arra is, hogy az új Lada Vesta típusú autójukat reklámozzuk az ország minden területén a pályabejárások alkalmával.”

„Az idei Eger Ralin két párosunk vesz részt, Papp Arnold a Rali2-ben most fog bemutatkozni a P/12-es kategóriában, illetve Mészáros Attila a Historic bajnokságban méretteti meg magát.”

Markó Zoltán Lada

„A Lada egyrészt egy sokak által nagyon szerethető legenda, másrészt a kispénzű emberek autója, így mindig is érzékenyek voltunk arra, hogy olyan ügyek mellé álljunk, ahol beteg gyermekeken, idős embereken vagy akár bajba jutott állatokon segíthetünk” - mondja Markó Zoltán Lada-projektigazgató, aki szerint a Macskaárvaház Alapítvány esetében ez mind együtt van, így mindenképpen a Ladás PSZA Motorsport kezdeményezése és az állatvédők mellé állnak.

Markó Zoltán hozzátette: egy alapítvány számára egyébként is ideális egy Lada típusú jármű, hiszen ár-érték arányban, strapabírásban, megbízhatóságban nem nagyon talál legyőzőre.

„Nagyon kedves és megható a PSZA Motorsport és a Lada felajánlása, hiszen jól jönne az alapítványnak egy takarékos, strapabíró autó, amivel beteg állatainkat és azokat az embereket is szállíthatnánk, akik részt vesznek állatterápiás kezeléseinkben” - mondja Bóday Csilla, a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány titkára, hozzátéve, természetesen az alapítvány összes aktivistája nagyon drukkolni fog a PSZA Lada csapat versenyzőinek az Eger Ralin.

Lada PSZA

macskaárvaház fotó 1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: