DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Idén visszatér a jet ski sporthoz a legfiatalabb magyar Európa bajnok

Másfél év kihagyás után idén, a júniusi 4-5-iki szezonnyító Dunaharaszti magyar bajnoki futamtól visszatér a jet ski versenyzéshez Magyarország legfiatalabb Euróba Bajnoka D'Ess Alex Bendegúz.

A most 20 esztendős világklasszis, érettségije és egyertemi tanulmányai miatt szakította félbe sportkarrierjét, de most Gerencsér Csaba örökös mmagyar bajnok, a Magyar Jet Ski Szövetség alelnökének hívására tér vissza a hazai küzdelmekhez.

Gerencsér Csaba világkupa győztes



Június 4-én és 5-én, a magyar jet ski sport Hungarorinjének is tartott Dunaharaszti tavon tér vissza a Alex, aki azonban nem csak korábbi sikerei kategóriájában, az állós jetet stock (max 110 loerős) besorolású mezőnyében veszi fel a küzdelmet, de a világhírű Sea-Doo jetek hazai importőúrének, a Jet Power Hungary Kft-nek a felkérésére a világ első jetes márkakupájaként aposztrofált Spar kupában is összeméri tudását a mezőny többi szériu ülős jetjével.

- Idén először rendezünk az elérhető árú, alacsony fogyasztású, mégis kitűnő versenyélményt nyújtó Sea-Doo típusok számára márkakupát, ahol fontos szempont lesz, hogy elérhető árú hajóval, egyenlő esélyekkel álhassanak rajthoz a versenyzők - magyarázza Gerencsér Csaba Európa bajnok, világkupa győztes versenyző, akii szerint Alex visszatérése a hazai jet ski életbe, újabb reklámot jeletnhet a sportág itthoni küzdelmeinek.

DSC_2181

A hazai jet ski versenyek megtekintése kivétel nélkül ingyenes és ellentétben az autósporttal, itt a versenyzők közvetlen közelében is át lehet élni az izgalmakat, hiszen a jet ski boxutca is nyitott, ráadásul, akár napozás és pihenés közben fekve is élvezhetőek a versenyek.

- Örömmel vettem Csaba felkérését, hiszen bármilyen kategóriában bármilyen hajóval szívesen megyek, ráadásul az a tény, hogy a legendás Sea-Doo márka itthoni tesztpilótája és a cég termékeinek reklámarca lehetek, számomra különös kihívás - magyarázza Alex, hozzátéve: a jet ski sport  szinte össze komolyan vehető világbajnoka, először álló kategirákban, majd később mindkettőben ért el sikereket, így számomra is természetes és örömteli ez az idei lehetőség.

image2

D'Ess Alex Bendegúz az idei évtől egyébként csatlakozik a Gacsal Balázs, Gerencsér Olivér, Major Marcel és Szépvölgyi Ádám nevével fémjelzett Jet Power Hungary Teamhez is, akik szerte az országban évek óta bemutatóversenyeken és vizifesztiválokon, idén többek között a Tisza tavon Kiskörénél, valamint Szolnoknál a Tiszán rendeznek látványos vizi show-kat.

DSC_2262

Alex mellé a Sea-Doo márka hazai importőre mellett, számára különösen kedves lakhelyének, Eger városának vezető médiuma a Rádió Eger és a térség egyik kiemelkedő építőipari cége, a Fentherm Kontakt nevű ablakgyár is odaállt és szponzorként, médiatámogatóként segítve versenyzői karrierjének folytatását.

Sea Doo Spark versenyhajó

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: