DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Közel 30 magyar kapott díjat Zágrábban

Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke összegzést tartott és köszönetet mondott, miután a magyar különítmény számos tagja átvette a 2015-ös versenyszezonért járó díjakat.

"A versenyévad végén, a karácsonyi ünnepek előtti időszak különösen alkalmas arra, hogy az év végi összegzés kapjon főszerepet. Így volt ez az elmúlt hétvégén Zágrábban, a Hotel Westin aulájában, ahol az autósport díjazottjai többek közt Jean Todttól, az FIA elnökétől vehették át az FIA Central European Zone (CEZ) bajnokság serlegeit.

29 magyar sportoló részesült díjazásban. Magyar versenyzőink közül 13-an bajnokként ünnepelhettek, míg 7 versenyző második és 10 pedig harmadik helyezést ért el. A sikerünket bizonyítja az is, hogy a Nemzetek trófeájáért kiírt versenyben 13 ország versenyzői között a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség versenyzői a 3. helyet érdemelték ki. Versenyzők és a magyar autósport nevében büszkén vettem át a díjat Zrinko Gregurektől, az FIA CEZ elnökétől.

12321491_551665428316466_2868783633492879866_n



Különdíjat, a Talent of the Year elismerést érdemelte ki Kancsár Ferenc, míg Tóth Anita a Ladies Cup of Circuit győztese lett.

Különösen fontos számomra, hogy a magyar versenyzők a CEZ országok sportolóival is összemérjék tehetségüket és ebben a közép-európai régiós bajnokságban is elismerést kapjanak. Határozott célom, hogy a jövő évi CEZ naptárba a magyar bajnokság futamai az ideinél is nagyobb számban kerüljenek be. Ha munkám sikeres lesz, akkor remélhetőleg 2016. év végén az ideinél is több magyar versenyzőt ünnepelhetünk Pozsonyban a 2016. évi díjátadó ünnepségen.

Gratulálok minden díjazottnak, különösképp a győzteseknek. Köszönet a szponzoroknak, csapatoknak, hozzátartozóknak, akik segítették versenyzőinket a nemzetközi eredmény elérésében.

Üdvözlettel
Oláh Gyárfás
MNASZ elnök"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: