DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Nemzetközi porondon

2021 októberében Ifj. Willisits Vilmos az Olaszországban megrendezésre kerülő EasyKart Grand Final versenyén a világ legjobb EasyKart 60 versenyzőivel mérettetett meg. A versenyre Csehországból, Olaszországból, Svájcból, Ukrajnából, Kolumbiából, és még Kanadából is érkeztek versenyzők.

2021 októberében Ifj. Willisits Vilmos az Olaszországban megrendezésre kerülő EasyKart Grand Final versenyén a világ legjobb EasyKart 60 versenyzőivel mérettetett meg. A versenyre Csehországból, Olaszországból, Svájcból, Ukrajnából, Kolumbiából, és még Kanadából is érkeztek versenyzők. A világ versenyzői között Willisits a 16. helyre küzdötte fel magát. A jó eredmény és rengeteg élmény okán, 2022-ben nagy lépésre szánta el magát, folytatta a komoly kihívást jelentő versenysorozatot, és már az utolsó fordulóra készül az olasz bajnokság, EasyKart 60 kategóriájában.

Ifj. Willisits Vilmos 2022 júniusában bekerült a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által létrehozott HUMDA Academy program, 29 kiválasztott versenyzője közé. Az olaszországi Ala pályáján megrendezett EasyKart Trophy Italy hatodik fordulójának versenyén már a HUMDA által támogatott versenyzőként állhatott a rajtrácsra.



A hét fordulóból álló bajnokságban eddig 52-en indultak és ebből 30-an – köztük ifj. Willisits „Viló” – az összes fordulón versenyeztek. Hat forduló után Viló a 11. helyen áll és feltett szándéka jó eredménnyel zárni az utolsó, franciacortai fordulót, majd év végén akár a top tízbe kerülni. Willisits a Pomposában megrendezett, második fordulón kezdte igazán jól érezni magát a mezőnyben, itt érte el eddigi legjobb eredményét, egy 9. helyezést.

A HUMDA Academy pilótaprogram tagjának választott ifj. Willisits legjobb futamai: Pomposában a második fordulóban a 25. helyről a 9. helyen végzett és Cerviában a 26. helyről egészen a 12. helyig tudott eljutni a leintésig.

A szezon végével újra megrendezésre kerül az EasyKart Trophy Grand Final, ahol cél a döntőbe jutás és a világ legjobb 36 EasyKart 60 pilótájával egy izgalmas versenyt futni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: