DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Berta Benjámin Imolában is gyakori vendég volt a pódiumon

Egy csodálatos pálya, rapszodikusan változó körülmények, és a szabályokat nem mindig tisztelő ellenfelek: ez várt Berta Benjáminra Imolában, az FX2000 Trophy/Drexler Formel Cup hétvégi fordulóján. A SOLUTION Racing Team pilótája minden hátráltató tényező ellenére nagyot villantott, Berta Beni az olasz bajnokságban és a Drexler Formel Cupban is egyaránt dobogóra állt.

A mostoha körülmények és a rengeteg csapadék már pénteken alaposan feladta a leckét a mezőnynek, de a #63-as rajtszámú srác újfent bizonyította, miért tartják őt korosztálya egyik legtehetségesebb autóversenyzőjének: az esős kvalifikáción 37 autó közül leszakadt hátsó légterelővel is a harmadik helyen végzett. A szombati versenynapra mintha kicserélték volna az időjárást Imolában, a felhők maradtak, de esőnek már nyoma sem volt, így száraz futamra kellett készülnie a TopJet FX2000 Trophy és a Drexler Formel Cup résztvevőinek:

Berta-Benjamin-Imola-5



„A rajtom viszonylag jól sikerült, nem vesztettem pozíciót és harmadikként fordultam az első kanyarok után. Pár kör elteltével megérkeztek a nyakamra a frissebb technikák, és szélárnyékot fogtak rajtam, ennek hatására elvesztettem egy helyet. Nem csak az ellenfelekkel küzdöttem „jót”, hanem a sok safety car fázissal és az autómmal is. A hosszú egyenesekben hamar elértem a végsebességet, ilyenkor tiltásig pörgött a motor. Szélárnyékban még rosszabb volt a helyzet, de hogy pozitívumot is mondjak, a kanyarokban nagyon gyorsak voltunk. Örülök a TopJet és a Drexler bajnokságban megszerzett második helyezésnek, mert úgy érzem, mindent kipréseltem az F3-ból, holnap is ez a célom.” - nyilatkozta az ifjú pilóta, aki csalódottságának is hangot adott, mégpedig a széria szabályzatának konzekvens be nem tartatása miatt.

Berta-Benjamin-Imola-2

A csapat a problémát természetesen hivatalos úton is jelezte a sorozat szervezői felé. Vasárnap következhetett a hétvége utolsó futama, amely hihetetlen versengést hozott. A nehéz szombat után Berta Benjámin minden addiginál keményebb védekezéssel és agresszív, de okos támadásokkal, idegszálait felhangolva taposta a gázt, összeszedettségének jutalma pedig egy abszolút harmadik hely lett:

Berta-Benjamin-Imola-3

„Felpörögve álltam a rajrácsra, feltett szándékom volt az, hogy a verseny végén majd én is oda gurulhassak be, ahová a két héttel ezelőtti Formula-1-es Emilia Romagna Nagydíj dobogósai. A rajtom jól sikerült, rögtön nyertem egy pozíciót, és a futam feléig meg is őriztem a helyezésem. Nyugodt és higgadt maradtam a necces szituációkban is, azokból volt bőven, hiszen nem egy baleset történt a pályán. Egy ízben a safety car is tiszteletét tette, ami nekem egyáltalán nem jött jól, mert az addig összeszedett előnyöm nemes egyszerűséggel kinullázódott. Komoly csatákat vívtam azért, hogy továbbra is képes legyek az élmezőnyben autózni, és kemény védekezéssel végül sikerült magamról leszakítani a bepróbálkozókat. Az utolsó körökben a sors jóváírta nekem, amit a verseny közben elvett, és végül a rajthelyemhez képest két pozíciót javítva megvalósult az, amit elterveztem. Az már csak hab a tortán, hogy az olasz bajnokságban a második, míg a Drexler értékelésében a győzelmet is megszereztem.”

Berta Benjámin legközelebb június első hétvégéjén, a Red Bull Ringen, a Drexler Formel Cup hazai futamán pattan majd autóba. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: